01/08/12

Komentované herné správy - 1.8.12

"Battlefield 3 má 1.3 miliónov premium účtov". Malé info o tejto službe. Úprimne ma z toho ide trafiť šlak. Je mi ukradnuté ako firmy monetizujú /zdierajú z kože/ svojich klientov. A už pred mnohými rokmi som tvrdil, že BF hladko dobije MP FPS žáner na úkor CS, HALO, TF, Qvak, UT somarín. Serie ma niečo iné. V časoch, keď sme mali z KZ2 iba CG trailer sa hovorilo aj o jeho MP móde. Fámy. Obrovské bojisko, dediny, vehikle, 64 hráčov, cudzia planéta. Hovorím si fajn, lebo práve tento prístup je budúcnosť a to isté som si želal aj pri Resistance. Prd. Obe skončili na priblbej COD úrovni. BF engine však vie simulovať MP v malých chlievikoch na minimapkách ala COD. Naopak to však nefunguje. COD /Qvák engine/ neutiahne bojisko 5x5 kilákov s desiatkami hráčov a vehiklov. BF 3 predalo viac ako 15M kópií hry. SONY utekajú ohromné množstva peňazí kvôli nepríčetne zlému manažmentu a zlým strategickým rozhodnutiam.

"Giana Sisters". V roku 1987 vznikol pre 8-16 bity hrateľný klon nehrateľného mária. Škandál, nasraté žlté opice z nintenda. Rozdiely a podobnosti máte v predchádzajúcom wiki odkaze. Dodnes ľutujem, že Speccy verzia, aj keď prakicky hotová nebola na trh aj vypustená. Intervencia nintenda. Každopádne kalendár nám hovorí, že oslavujeme 25. výročie tejto 2D skákačky a kixstarter chce vaše prachy na úspešné ukončenie celého projektu /viď ich herné video/.

"MMO FF14 = čierna diera." Ak niečo úplne zreteľne ukazuje na totálny rozvrat bývalej JRPG špičky /starý Square Soft/, potom je to totálna bezmocnosť pri realizacií akejkoľvek ich hry. MMO nevynímajuc. Náklady na FF14 pravdepodobne nikdy nesplatia a skončí to ako F2P projekt, ktorý po čase vyšumi ako pena nad kyslým plzňom. Blbečkovia to mali urobit v mega populárnom svete Final Fantasy 7 /je dostatočne zmapovany pred a po udalostiach v singel player FF7ke pre PSone/. Nie. Vybuchla ich verzia FF14 v1.0 pre hrubé chyby v systéme hry a stratu smeru celého koncpetu. Vybuchne aj verzia 2.0. Šokujúce je, že na tom bazmeku maká takmer 400 ľudí a celá ich in-house ideologická špička /Naoki Yoshida, Hiroshi Takai, Akihiko Yoshida/. Medzitým ledva fungujúcu amatérsku "MMO" alfu - DayZ už hraje jeden milión hráčov. Zaprdela do hliny Star War MMO, na rovnakom mieste skonči aj FF14. Želám tým hajzlom veľkú stratu, pokiaľ možno skorý bankrot. Medzi nami - 400 ľudí s budgetom ako FF14 vám urobí naraz super skvelý 3D HD remake Final Fantasy 6 aj Chronotriggera.

"Fáma - nová Sega konzola." Hlavne prosím neprepadajte panike. Na trhu niet priestor pre ďalšiu klasickú konzolu. SEGA na to ani nemá prostriedky. SEGA Sammy divízia /automaty, pachinko/ sa topí v dlhoch. SEGA si skutočne zaregistrovala niečo pod značkou Orbi. Podľa mňa však pôjde o nejaký android bazmek. Mimochodom tú sajtu vedie chlapík, známy aj pod nickom Texan a ide o patologického uctievača segy a privolávača dažďa. Novej SEGA konzoly. Tie pasáže o raytrejsingu ignorujte. IMGTEC pod ktorého patrí značka PowerVR /mobilná GPU jednotka/ skutočné má modul pre akceleráciu tejto grafickej techniky, herne však jej využitie nedáva žiaden zmysel. Zatiaľ.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****