14/08/12

Gamescom 2012 - SONY

Začíname na sekundu presne /to nebýva zvykom/. Hneď zostra mix herných videií, bez nich ani krok /to zas zvykom býva/. Jim Ryan /CEO SONY, Europe/ - hardcore hráči, kazuálne krysy, mobily, konzoly, smartfouny plus interkonektivita. SONY vie, aké sú trendy a ide im po krku. Inovácie. Rehabilitujme PSV. LBP PSV. Aj ja súhlasim, že ide o ideálnu platformu pre túto hru /gyro, touchscreen, kamerka/. Štatút Maria však nedokáže ohroziť, napriek tomu, že tento nintendo prefabrikát neuveriteľne stagnuje, recykluje, bez editora levelov, bez šerovania obsahu. PS All Stars Battle Royal - cross play PSV versus PS3 /a cross buy, kúp raz a máš to aj pre PS3 alebo naopak/. Báječne, ale opäť žiadne hrozba pre nintendo Smash Bross. Cross buy - platí aj pre Sly Coopera a Ratcheta Q-Force. SONY tu chce výrazne pridať na dôraze.

Assassin PSV - technicky to vyzerá slušne asi ako Assassin 1 pre PS3, obligátne touchscreen prídavky /Ass3 pre PS3 je už technicky výrazne ďalej/. COD PSV - stále žiadne video. Wifi multák 4 vs 4 aj na špeci mapách, bundle pack. SONY sa podobne ako pri Assassine spolieha plne na third parties, na tých zopár čo naskočili na loď /plus NFS, FIFA aka EA/. PSone classic na PSV konečne od 28.8.2012.



Gamescom podľa očakávania v znamení PSV - TearAway od MM

Media Molecule - nové IP pre PSV !!! Čakám pošahanú "french style" grafiku a 3D priestor, nie 2.5D ako pri LBP. To som zvedavý. TearAway. Adventúrka. Iota - Robin Hood, namiesto hlavy - listová obálka s tajomstvom, v 3D svete plného papiera a papundekľa /prstom a nielen jedným ako pri Wee urinale môžte cez zadný touchscreen urobiť do zeme dieru - tear it, alebo fúknite na mikrák a lístie odletí do diaľky, kľudne aj kričte ako kráľ džungle /. Štýlovo to vyzerá, pastelové farby, minimum textúr - ako Katamari Damacy. Hravá gameplay.

Helghast a GG logo. Killzone Mercenary pre PSV - z tých pár sekúnd to ukazuje veľmi chutnú grafiku /story kampaň potvrdená/. V pozadí kopa neónov veľkomesta, ehh /zároveň píšem aj článok, tak som to bars nestihol poočumovať/.

Playstation Mobile /po starom Playstation Suite - mega platforma pre vývoj softu, distribúciu a neskôr aj predaj a monetizáciu hier na PS certifikovaných Android zariadeniach, vrátane PSV/. Ide pre SONY o mimoriadne dôležitú platformu, spôsob ako vopchať nohu dverí. Na android trhu dnes totiž vládne dokonalý chaos, 90%+ warez a beztvárny rozklad. Kúp raz a hraj na akomkoľvek certifikovanom zariadení. Asus a Wikipad na palube /plus HTC/.

Xmas PS3 line up hier. Žiadne prekvapenie. Essentials - edície známych PS3 only hitov za banálne ceny /Uncharted, LBP, Infamous/. LBP 2 hrané pomocou PSV "ovládača". Cross control. Samozrejme ide o kopanec do brucha Wee Urinalu, ktorým takto ďalej pracuje na svojej gimmick reputácii. Je to doslova kópia Wee Urinal možnosti - avšak PSV je ergonomickejšie, ľahšie a má multitouch schopnosti. Lag /keď to porovnám s akciou bežiacou vzadu na veľkom plátne/ sa zdá pri použití PSV touchscreenu doslova nepostrehnuteľne minimálny.

Playstation Plus. RDR ako jesenná PS+ hra !! Už je tam toľko hier, že sa to za 50USD/rok definitívne oplatí plus ten navýšený 1GB save cloud a akcia: -25% z predplatného pre nových členov, už o mesiac. PS+ sa objaví ešte toho roku aj na PSV.

Wonderbook. MOVE hra pre deti pod stromček od autorky Hary Potrata. Pribalená kniha Book of Spells. Opakujem sa, ale ide o ideálnu aplikáciu pre MOVE ovládač a zameranú na detskú klientelu. Snáď to bude máť aj potrebný bohatý obsah a ne-prvoplánovú gameplay pre blbcov. Diggs Nightcrawler /Moonbot Studios/. Detektívny noir s červami /červíky, áno/. Ten istý koncept ako Wonderbook. Pekne to vyzerá. A ďalšie ukážky - vzdelávacie. BBC a dinosaure. Vykopávame kosti, krmíme bylinožravce. Disney sa tiež pripojí. No nič, bodaj by im to na vianoce niečo zarobilo.

FIFA 13 Move edition
pre odrastenejších. Bla bla . MOVE tam asi prilepili nasilu a zbytočne. No, vyzerá to chaoticky. Proste ukazujete na trávniku, kde prihrajete či čo /MOVE kurzor ako veľké žlté alebo modré lízatko/. Gimmick hnus /hehe/.



Until Dawn - MOVE fps hra v štýle Alan Late /?/

Until Dawn /od Supermassive Games pre MOVE ovládač/. Yessss. Banda US yupies na chate, sneh a zlo pod snehom. Mňamka vizuálny štýl ala Silent Hill na drogách /tma, tiene, obrysy stromov bez listov, hmla, baterka, brokovka/. Obsah - gýč B triedy, teen horror ale uvidíme ako to bude vyzerať herne. Japan studio /GOTY - Tokyo Jungle / ukazuje nové IP - RAIN. Ďalšia experimentálna "indie" hračka. Duch chlapca viditeľný iba pri prudkom daždi. Puppeteer /opäť Japan Studio/. 2D platformer v 3D grafike /dosť divoké LSD video/. Ešte jeden začarovaný chlapec do podoby drevenej bábky s veľkými nožnicami.

Last of US. Hm, asi žiadne auto nebude bez problémov bežať po 20 /?/ rokoch bez STK. Just saying. Mix herných a neherných záberov. Tejto hre nefandím, zastaralý herný koncept a neznášam, kedď sa amatéri hrajú na profi režíserov a scenáristov. A predsa. Herné COD PSV video ako bodka na záver. Decentná grafika, možno trochu lepšia ako Resistance PSV.

Záver. Lacnejší PS3 super slimák nebol odhalený !! SONY je zjavne ešte stále dosť spokojné s akuálnymi predajmi. PS3 je jasná celosvetová jednotka už mnoho mesiacov - vďaka kolapsu Wee a výraznému prepadu Xcrapu /vyprchalo nadšenie z kinedrylu/. Super slimák si teda počká na premiéru v týždni pred uvedením Wee Urinalu /bill urobí to isté s xcrapom/. PSV. SONY ho nechce zlacniť, nemôžu si to zjavne podľa svojich prepočtov dovoliť. 3Ds bude ďalej všetko obsierať, PSV živoriť. Tento segment mobilného trhu dnes zaujíma iba cena, výkon a možnosti sú nepodstatné. Bez dobrého predaja ale nie sú hry od third parties a PSV je ešte o to viac nezaujimavejšia. Vianoce ovládne nintendo a bill s HALO 4, to vieme už od začiatku roka.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****