29/07/11

Titanic narazil

Totálna posieračka nintenda, facka do ich nadutých, arogantných ksichtov. Už po predstavení Wee Urinalu sa to chlípne prasa, prezident nintenda Satoru Iwata dostal na koberček za svoju inkompetenciu. Dôvodom bola ukážkovo nezvládnutá prezentácia Wee Urinalu na E3 2011. Akcie nintenda padli. Všetci boli zmätení na čo sa vlastne pozerajú. Vôbec sa imbecil nenamáhal ukázať samotnú konzolu a veľa laikov si myslelo, že ten priblbý gimmick tablet je tá nová nintendo konzola !! Satoru si to teda vyžral. Prišlo však niečo ešte oveľa horšie.

Reginald "Reggie" Fils-Aime, šéf americkej pobočky nintenda, ten špinavý neger po zhodnotení prvých ohlasov na 3Ds a jeho gimmick 3D display sa chvastal ako malé decko. Akú cenu si asi tak budú môcť dovoliť, keď dopyt "oči by ešte jedli, brucho už nie" je tak veľký. NDs sa mimochodom začalo predávať po 150 USD. Napadlo to aj Iwatu. Kurva, poďme pri výrobnej cene 3Ds po 150 zarobiť aspoň stovku na každom tom prašivom šmejde. Kopa prašuľ, potom bukkake porno, chcanky a sračky prúdom po ich mľandravých telách. Oceľové guľe veľké ako päsť do análu.

Reakcia reálneho trhu bola pre nich šokom. Okrem early adopters čurákov, čo to bezmyšienkovite kúpia aj po tisícke za kus, zvyšok populácie nereagoval a PSP hravo ten gimmick šmejd valcovalo. Ľudia sa v prieskumom vyjadrovalo následne: cena je príliš príliš vysoká /sic/, hry žiadne a navyše po 40 USD - fuck you !!, 3Ds brali ako nejakú "ďalšiu" revíziu NDs - tá istá chyba pri identifikácii hárdveru ako pri Wee Urinale, a so svojim NDs boli navýsosť spokojní a nevideli dôvod niekde inam za tú divú cenu preskakovať.



aktuálny hrozivý prepad ceny akcii, kauza 3Ds, 500M++ USD strata behom pár hodín

Nintendo muselo byť zhrozené, ako ich projekcie išli do hoven. Boli zvyknutí na úplne "iné čísla". Preto dnes ta strašná hanba, iba pár týždňov po štarte 3DS ten neuveriteľný a šokujúci rez jeho ceny o 40%. Zachranný akt plný paniky - z 250 na 170 USD. Ani nechcem vedieť ako im to nabúra fiskálny rozpočet. Nintendo vlastne v tejto chvíli nepriamo pocítilo tlak zo strany smartphounov a ich 0.99 USD hier, ktorých sa tak veľmi obávali, a v rôznych intervijú to aj dávali najavo s hubou plnou vyhrážok. Iwata mal spáchať sepukku a po črevách mu mali srať zablšené mačky. Každopadne si okamžite znížil mesačný plat o 50%, ostatným kravaťákom vo vedení o 30%, bónusy a prémie do hajzlu.

Časy sa skutočne menia, zmena biznis modelu, viac konkurencie, veľký nastup mobilov, ktorý som avizoval v 2005 ako neodvratný a zdrvujúci a to už behom ďalšich 5 nasledujúcich rokov. Je ťažké konkurovať zariadeniu s veľkým displayom, veľkým výkonom, nekonečným množstvom hier - často zadarmo, emulatóry všeho druhu /MAME, PSone, N64/, multifunkčné 3G zariadenie s kvalitným foťákom a záchytom 720p videa. Príležitostní hráči si naozaj vystačia s nejakou plytkou dvojtlačítkou bavkou na 15 minút. Nie je tu, ja ho teda nevidím, signifikantne veľký dopyt po komplexných hrách po 40 USD. Predsa len Wipeout 2048 klonov ako pre novú PSV máte na Iphone doslova tony a za pár fukov.

Múdry sa ozve, že rozhodne kvalita ovládania, ktorá na dotykových mobiloch úplne absentuje a pri PSV je naopak najlepšia akú kedy handheld mal. Opäť sa však dobre pozrite na bývalé 250 dolárové 3Ds s butónkami a jeho 40 USD hrami, hráči na to proste srali. PSV s rovnakou cenovkou a bez jediného killer app to bude mať neveselé. Reakcia na PS3 hry /a ich spin off diely pre PSV/ je chabá. Resistance, Killzone, Wipeout. Dokonca aj Uncharted. Pri 50M konzolách by jeden čakal aspoň 10% penetraciu vlajkovej hry behom jediného mesiaca. To jest 5 miliónov kópii. To sa však nestane. Preto aj pri PSV predpokladám, že sa jeho Uncharted, bude predávať relatívne dobre iba preto, lebo nič iné v štartovacom hernom balíku proste nebude. Stále platí - handheld má stáť do 200 USD s hrami do 20 USD, aspoň dve hry, ktorú bezpodmienečne musíte vlastniť. Bodka.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****