20/08/08

Leipzig CG 2008

Priebežne updejtovaný článok z najväčšej európskej hernej výstavy. Iba veci, ktoré ma aspoň trochu zaujmú. SONY press konferencia je na dostrel. Nintendo a Bill nemajú čo ukázať, takže sú tam iba do počtu. Chystá sa 12 veľkých oznámení pre PS3. S jedným mimo plán začneme.

GTI CLUB +, to plus je tam úmyselne. Masívne vylepšenie kultovej klasiky od KONAMI z roku 1996. Automatová závodná hra v otvorenej svete-meste /vtedy veľká novinka/. Divoké preteky, všadeprítomné skratky, vrátane 100 metrov dlhého kamenného schodišťa. Nutné používanie ručnej brzdy. V tomto prípade pôjde o PSN hru /release 11.2008/. Obligátne vylepšenie grafiky /720p, 60fps/ a zvuku /5.1 audio/, EYE kamerka s mikrofónom/aby ste súpera dobre videli a počuli kvičať/. Kopa ďalších vylepšení, onlajn rebríčkov, herných módov. Agilné rally autíčka okrem Golfu GTi aj Mini Cooper, Renault 5 Turbo, alebo bónusové a desivé Bugatti EB110. Osem hráčov v mulťáku. Pôvodne hra vyzerala takto. Dnes trošku lepšie . Zdorazňujem - ide o remake, nie o "tour de force" next gen grafiky. Ďalší prírastok do zbierky kvalitných PSN hier, na rozdiel od konkurencie. Video. Kto vie, časom sa možno dočkáme aj konverzie druhého dielu, mimochodom, ako GPU tam použili staré dobré Voodoo 3.

Resistance Retribution, po výborných PSP variáciách na tému MGS /ACiD/ a Killzone /Liberation/ sa aj chlapci z Insomniacu rozhodli dožičiť tomuto najlepšiemu handheldu ďalšiu pecku. Ovládanie hry ráta s abscenciou druhého analógu, 3rd person pohľad to spriehľadní a semiautomatické zameriavanie vám to trochu uľahčí. Krytie za prekážkami je samozrejmosťou. Mimochodom grafika je užasná a vďačí za to vylepšenému enginu z inej excelentnej PSP hry - Syphon Filter Dark Mirror. Teraz ešte - aké to celé bude vlastne dlhé, rozmanité a onlajn výživné.

PSP 3000, stále slim a sexy, s ďaleko kvalitnejším displayom, minimalizovanými reflexiami, lepšou čitateľnosťou na dennom svetle, rýchlejšou odozvou a zabudovaným mikrofonóm. Oblejšie hrany. Vylepšený TV-out aj pre staré CRT TV bez progresívneho výstupu !! Spolu s už dnes funkčným Skype a Go Messenger ide o ultimatívne komunikačné zariadenie v handheld formáte. Štart 15.10.2008 s jednou pribalenou hrou za 199 euro, vo farbách - čierna, biela, strieborná /"stará" PSP za 169, asi len do dopredania starých zásob/.

Heavy Rain, David Cage tvrdí - koniec hrám určených pre detí a puberťákov. My vám dáme vyzrelý dospelý herný obsah. Žiadne desiatky zbraní, autá, kopa vycapeného interfejsu na ploche, kvázi puzlátka a zlí enemáci. Všetko to bude o morálnej voľbe, rozhodnutiach a deji rozprávanom vašou činnosťou. S patričnými konzekvenciami. Sťahujte alebo pozerajte Heavy Rain video. Hires obrázky. Malé info k tomu videu: kočka ide preveriť možného podozrivého v kauze sériového vraha - Origami Killer. Až vás bude ten tlsťoch naháňať, máte nejakých 20-30 možností úkrytu po celom dome. A vaše rozhodnutia - skryte sa v skrini a potom zavolajte polišov. Zabite ho. Nech on zabije vás. Hra nekončí, iba to zoberie na vedomie. Bláznivé.

EYE pet, hra iba pre kazuálov. Spája asi desať technologických EYE diem v jednej nenápadnej minihre. Opica /alebo iný zver/ reaguje na vaše pokyny. Clap your hands a ono to od strachu vyskočí, poškrab to na bruchu a smeje sa. Nakresli mu hračku, ono ju vyfarbí, a druhým stisnutím butónka z toho vyrobíte 3D model. Ten rozoznáva okolie a kolízny model by teda mal fungovať, ehh. CELL procesor. Technologicky pôsobivá demonštrácia sily, zaujímavejšia ako teen akcia Gears of Joke. Video za sto drobných.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****