10/06/14

E3 2014 - SONY


Press konferencia /YT video/. Na úvod, po obligátnom krátkom meškaní, svetelná paľba ala Blízke stretnutie štvrtého druhu, bombastické plátno. Mars a hra Destiny. Je to zatiaľ po všetkých stránkach priemerný multiplat, cross gen, pseudo MMO FPS RPG shooter. Bungie projekt, ktorý si akože SONY privlastňuje. Pretextúrované HALO. Zopár PS4 only blbostí, to je ta moderná náhrada pre kompletne exkluzívne third party hry.

"PS4 - some connected shit, the highest visual quality, choice and being part of an extensive community." - Andrew House

Andrew House /šéf hernej divízie SONY/, veľmi šikovný človek, plynule mastí po japonsky, ale charizma  na nule, zajačí pysk. Ustream mi padlo, tož to connected rozhodne neplatí pre mňa. Destiny playstation beta  - 17.7.2014. Preskakujem na Youtube stream. Disorder 1886. Baterka vrhá tiene, maximálne CG like grafika a super plynulé prechody medzi animačkou a hrou. More animačiek prerušujúcich neznesiteľne "filmovým" spôsobom plynulosť herne tristne generickej hry.

Malá oranžová rybka a modrý ftak. Entwined /9.99 USD pre PS3, PS4, PSV/. Dva zaláskované duše, ktorý delí minimálne jedne skupenstvo hmoty a priestoru. Tunelovo, graficko-hudobne logicko, postrehovo akčná blbôstka, ktorých bolo na tony už na PS 1-2ke, a to aj technicky lepšie, zaujímavejšie. DLC First Light pre Infamous /august 2014, standalone, nepotrebujete origo Infamous hru/, veľa z hry sme nevideli, snáď trochu snehu a hlavný hrdina s tesnou vagínou. LBP 3 / a Sumo Digita Ltd, nepracuje na tom Media Molecule/ pre PS4  - štart hry 11.2014. Stále 2.5D hra, pardón 2.65, tretí rozmer je trochu viac hlbší. Sackboy, Oddsock, Toggle, Swoop. Veľký, malý, zlý, silný, škaredý, rôzne schopnosti, kooperácia. Preklínana jump fyzika je stále rovnako broken, takže platformer puristi toto nešťastné IP budú naďalej ignorovať. Predvádzaná dosť ťažkopádna ukážka sa ničim neliši od prastarého Lost Vikings. Osobne v tom "PS4" nikde nevidím, povinná a dosť unavená LBP jazda a Mario Land je proste hrateľnejší a má väčší šarm /samozrejme editor možnosti LBP3 budú v inej galaxii, ale to z hry legendu neurobí/. Sorry sony, ide len o vianočný family filler.

Shuhei "Yosp" Yoshida ešte trochu roztomilo žvatlá s engrish akcentom o LBP univerze a predstavuje -  "Welcome to the world of Bloodborne." Nové IP, akčné RPG pre PS4 od From software pre rok 2015. Veľmi luxusný, dark, krvovo slizký CG trailer. Hidetaka Miyazaki a jeho project Beast /alias Demon Souls herná mechanika/, keď nekecám. Far Cry 4 /Ubisoft/. Tibet v grafike Uncharted 3, začíname v "tunely" nalepený na skale, teraz sme akože v maličkom semisandboxe, teraz v džípe a opäť v tunely, hraje príma hindu music, ups .. plachtíme v kaňone - tunel a padáme do údolia. Semisandbox. Slony. Second player joins !! Sme vo vírniku a strieľame tie slony a demoluje miestny kláštor, nasrané slony teraz žerú mníchov a my to kooperatívne všetko kosíme. Aha, takže enemácka základňa, nevadí. Jasný Uncharted 4 killer, je to všetko čo tá Uncha srágora určite nemá, herne bežný PS3 stuff /FC4 dostupné 11.2014, druhý spoluhráč sa môže pripojiť aj keď hru nevlastní/.

Adam Boyes /VP of Publisherand Developer Relations at PlayStation/ predstavuje novú zombie hru. Akože je to pokus o srandu ala intro do Sunset Ovedrive od Insomniac games len oveľa viac fricking awesome - Dead Island 2 - video /nejaká PS4 only kraviny a beta, ide o multiplat hru/. Blizzfuck a Last of US = kapustoví zombíci v Diablo 3 playstation edícii. Battlefield Hardline /1080p60 na PS4ke/, policajti a zlodeji na BF4 frostbite engine, viac nepodarené DLC ako samostatná hra. Magicka 2 - izometrické coop šialenstvo, dobrá oldschool "gauntlet" gameska. Tim Schafer /Monkey Island/ z double Fine .. ooooooooooooooo fuuuuuuuuuuuuuuckk .. remaster Grim Fandango pre PS4-PSV. Hra s nádhernou atmosférou a kostlivcom v kvalitnom smokingu, dnes nehrateľná point and click adventúra, takže som zvedavý čo s tým chcú urobiť.

Indie stuff, to isté ako na MS konferencii pred chvíľou - 2D, 3D, pixel art, desiatky hier. Broforce, Titan Souls, Not A Hero, Hotline Miami 2, The Talos Principle. A teraz niečo väčšie - Suda 51 a ďalšia pošahaná hra iba pre PS. Let it Die /2015/. Hraný a značne krvavý trailer, motorovky, krv, mozgy. Giant Squid. Sme pod morskou hladinou, vyzerá to ako značne mokrejšie Journey pre PS3. Abzu iba pre PS4. 

No Man's Sky /video/, hehe heheh heh HEHEH HEHEH. Hráči tipovali, kto z dvojice MS a SONY sa zmocní tohto super epického procedurálne generovaného ELITE dobrodružstva /vrátane detailne modelovaných planetárnych povrchov, fauny a flóry/. Prechod z bujnej džungle na orbitu, do pásma asteroidov a na ďalšiu planétu. Jedným plynulým preletom. Nadherný, bombastický trailer, rehtám sa vopred z gay Citizena za 44+ miliónov USD. Veľký aplauz a bodaj by to bola dobrá hra. Dojatý Sean Murray z Hello Games. Ďalšie zábery z hry, krásna vecička, potencionálny killer up /napríklad pre mňa/ v šlapajách starého Inferno /DID/.

Andy House /krysí piskľavec/ a uvádza VR prilbu project Morpheus, nové demá extra pripravené pre E3 -  Jurassic Encounter, Eve Valkyrie, Street Luge. Nič viac, žiadne info o dostupnosti VR kitu, cene, ešte na to nie sme zjavne dosť pripravení.

Shawn Layden /náhrada za Jack Trettona, hlava americkej hernej SONY časti/, vyzerá ako svadobný podvodník alebo predavač nízkotučného, mačacieho mlieka. "Wow, there's a lot of people in this room." - layden je krajne vzrušený, typovo napríjemný kravaťák s olejovitou pleťou. Štatistiky - napríklad 95% pripojených PS4 na sieť /polovica z nich platí za PSN+/. Konečne pridajú priamy upload PS4 videí na youtube ešte v tomto roku /poor YT/. Extra práca venovaná spektator modu /twitch, ustream/, vylepšenie pre Playroom /"create your own custom broadcasting sets"/. Free to play hry /viac ako 25 kusov - Kingdom Under Fire 2, PlanetSide 2, Guns Up /, bože ten človiečik je tak slizký a upätý.

Playstation Now /štart asi beta 31.7.2014, US a CAN - začíname na PS4ke, neskôr PS3 a PSV, európa bez presnejšieho dátumu/, táto služba bude fungovať aj na niektorých SONY TV + dualshock bundloch. Následuje pokus povedať niečo pekné o PSV - 100 hier vo vývoji. Child of Light, Tales of Light R, Tales from Borderlands. Samozrejme remote play. Minecraft. PSV je však evidentne na druhej koľaji, dôstojne umierajúca platforma. PSV TV sa dostane za 99 USD aj do ameriky a EU alebo bundle za 139 USD s 8 giga flash kartou, dualshockom, HDMI káblom a LEGO movie hrou. Podľa mňa mal byť bundle za 99 euro, impulse buy, trh na to bude inak kakať.

Mortal Combat Ex /silne modifikovaný unreal engine, 1080p60/. Grafika Psone ale to bude asi tým, že YT stream má aj v 720p v tejto chvíli neuveriteľný macroblocking. Každopádne, až nevkusne generická bojovka a priemerný vizuál bez stopy po akomkoľvek wow next gen efekte. Banálne fatality. Scorpion versus SubZero. Nuda.

Andrew House kecá o originálych non herných SONY Pictures aktivitách. Brian Michael Bendis /holohlavý špekáčik natrieskaný do obleku menšieho minimálne o jednu konfekčnú veľkosti/ prezentuje Powers, komix, príbeh dvoch detektívov vyšetrujúcich smrť superhrdinov. Trvá to už 8 minút, čo je presne o sedem viac než to znesiem o pol piatej ráno. PSN+ sráči dostanú niečo z toho zadarmo. Tento blok je únavný a ešte sme neskončili. Ratchet and Clank: The Movie v kinách v roku 20015. Animák a bude to kapitálny prepadák. Bonus - remaster starého PS2 Ratcheta pre PS4 bez bližších detailov alebo Pixar like Cg ukážky, šak načo, nie.

TLoU remaster pre PS4 - 29.7.2014 /krajšia grafika, lepší framerate, zvyšok už poznáte/. MGS5 trailer, už ste ho všetci videli vďaka včerajšiemu, predčasného úniku, hudobný podmaz  Mike Oldfield - Nuclear. Lepšie audio ako sled utrápených mocap animačiek bez ladu a skladu. Snake s rohami, kriedovo bielym ksichtom, páskou cez oko, pije krv afrických detí. Presn to som tam videl.

GTA 5 fucking HD /video/ určite pre PS4 a asi aj XO a PC /skorá jeseň 2014 plus patričné vylepšenie, nielen tie grafické, asi hlavne online komponenta/ - musím sa pochváliť, presne podľa mojej predpovede. Batman: Arkham Knight. Batmobil uháňa Gothamom. Luxusná, vlhká, neonovo blyštivá grafika. Auto sa teraz mení v battle móde na tank a opäť na auto, v 300kmh sa vystreľujeme a plachtíme ticho do diaľky. Proste tutovka ak to príliš neposerú. Zábavná LSD trip "Scarecrow" vsuvka využivajúca svetelnú batériu scény, Scarecrow nightmare misie only na PS4ke.

hanba, fúj, bulshiiit + 1080p60 verzia - "v 60 fps to vypadá tak skutečně, až jsem se toho lekl "

Uncharted 4: A Thief's End pre PS4 /2015/. Nepodarená, kratučká, neherná asi CG animačka, enginovka, to je fuck, Drake na ktorom sedí tučná mucha ako na kravskom hovne sa váľa na pláži, pretrie si oči, berie kvér a súka sa do džungle. Úbohé a patetické, žiadna tučná gameplay a inovatívne fičury. Far Cry 4 sa hlasno smeje. Záverečná videomontáž, Andy sa lúči a ja som mal radšej ostať späť. TLG stále v limbu ale pracuje sa na ňom - running joke, vám poviem. Ani stopa po Santa Monike, Media Molecule, Evo Studios, GG /lúzeri roka/.

"Sony gave you a vision of cinematic shitsperiences, artsy indie crap and a bunch of third party - better on PC edition games". - no name player.

Hodnotenie. Ako som avizoval po zhliadnutí MS konferencie - čo som od SONY čakal, to som aj dostal. Rozpad SONY dev teams ako o tom opakovane píšem vo svojich článkoch. Definitívny koniec videoherného čara, "iba" obrovská kopa hier, nový Zlatý vek, bla bla, každý si vyberie, konzoly a hlavne PS4 totálne rulez, herné PC = LOL, PS4 hravo za 100M predanými kusmi do šiestich rokov. Vrcholom tejto SONY seansy však bola rozhodne malá indie hra No Man’s Sky, kde ešte cítim tu lásku ku hrám, mladícke nadšenie, atmosféru scifi paperbackov s farebnými obálkami, snahu o prekročenie nudnej hernej rutiny. Ok, ok .. opäť sa chechtám nad Dead Island 2 trailerom, taký primitív som to ja. Koniec.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****