09/06/14

E3 2014 - Microsoft


Phil Spencer /nový šéf xcrap divízie/, široký americký úsmev, ležerný postoj kovboja s zapareným vlkom, citujem dennú tlač: "že dostal toto miesto, je to najlepšie čo sa pre xcrap mohlo stať". V roku 2013 bol xbone ultimatívným all-in-one zariadením, čo okrem iného dokázalo spúšťať aj nejaké tie hry. Behom nasledujúcivh 12 mesiacov je celaá vymakana MS stratégia s XO v troskách. Ballmer a Mattrick dostali padáka. Phil je nová sila v gatiach. "Absolútne všetko dnes na tejto konferencii bude o hrách, všetko pre hráča, od hráča a nazad ku hráčovi." Dokonalá kópia úspešenej SONY kampane s PS4. Bravó. Bezbrehé napodobňovanie /parodovanie, ehm/ je vraj najkrajšia forma lichotenia, či jak sa to hovorí.

"Our goal is to make Xbox One the best place to play games 
in this generation." - Phil Spencer

Nové Call of Duty: Advanced Warfare, xboti dostanú ako prví aj extra dodatočný herný obsah. Sme v uliciach veľkomesta, potom ako koptérou neplánovane ale s gráciou "zaparkujete" v strede mrakodrapu. Explózie, oheň, trosky, havárie, exoskelety, mechovia, tanky, jetpacks, boost jumpy, silové štíty, dramatické sebaobetovanie, chobotničky z matrixu /!!!/, screen space reflexie. Je to obligátny cinematic shit tejto ukážky v pár metrov širokom tunely. Hah, odtrhnutá ruka, asi vaša vlastná. Ešte divoká montáž, žmurkne na nás Kevin Spacey.

Dan Greenwalt /Flopza/, to je ten chudák, čo pre deň D štartu xbone zlepil v rýchlosti kôpku hnusu menom Flopza 5 nám oznamuje .. ohlasuje .. Nürburgring DLC pre FM5 a zadarmo. Hej, to je ten okruh, ktorý PS2, PS3 čo PSP hráči majú už celé veky, v špičkovej kvalite, dokonca s denným cyklom a počasím /PS3/. Flopza motorsport a nižšie spomenutá Flopza horizont asi prešli na ročný cyklus, oba série budú si budú po jednom roku predávať pomyselné žezlo, pevné štetiny, bitches. Keď toho vyrobia v krátkom čase pol prdele, tak rastie pravdepodobnosť, že sa občas zadarí aj niečo poriadne, nie.

Flopza Horizont 2 /arcade sandbox, Playground Games/. Epic, fun, bjutiful, socializovane, kluby, dážď, deň a noc v 1080p/30 = Driveclub PS4 killer. Štart - 30.9.2014. Trailer. Engine evidentne a jasne /som objektívny/ zaostáva za tým čo "vie" ten v Driveclube, ale to nevadí. Hra to proste bude lepšia a navyše môžte prehnať lamborghini po kukuričnom poli, po repe, po smrekovom lese. Much fun, such freedom.

2K Games a Evolve - malá MP banalita, coop, obludky, dubstep a tak. Xboti v hľadisku inak držia nejaké lampičky, ktoré asi menia farbu podľa ambientu na plátne. XAL - xbot ambient lighting. Nový Assasin Creed Unity /four-player online multiplayer co-op/ alias Infamous killer - exluzívna beta pre Xbone. Animácia na pixel rovnaká ako v minulej generácii, hustota scény /geometria, počet NPC, foliage/ je citeteľne vyššia, tiene stabilnejšie, screen space reflexie, samozrejme. Grafika podobne ako pri novom COD je dostatočná, herne to isté ako na P3ke. Hlavy žien napichnuté na kopijách.

Bioware a Dragon Age: Inquisition /opäť nejaký herný obsah s časovou exkluzivitou pre XO/. Masívny frostbite engine, solídna sandbox grafika, krajšia ako vanilla Suckrim. Herne som skeptický, Witchera a spol. to po globálnom zhodnotení všetkých proti a za .. asi "nedá". Hra v predaji od 7.10.2014.

Infamous a Sunset Overdrive /+  eight-player mode called Chaos Squad/. Ich ďalší pokus sa zachraniť. Mix asi desiatich hier. Sprite/7Up premieňa ludí na príšerky. Odľahčený, pseudoftipný bullshit, ukážka asi kopiruje toto strašne zábavné DMC 3 intro /show zažína 2:22 min/. Mr. president Ted Price : "Custom, speed, strategy and style, rollercoster". Hra na prvý dojem budí dojem, že ste oceľová gulička, čo lieta po pinball stole. Dosť mi to pripomína aj Mario Sunshine. A mesto ktoré máte v tejto Infamous hre zachrániť sa dokonca aj volá Sunset Overdrive. Mario na drogách sa rozhodol skoncovať s pacifizmom a chce nakopať zopár obludných prdelí.

Crapcom. Super duper Dead Rising arcade game. "Cosplay as your favourite Capcom character. Super moves. 1-4 player online. Power-ups." Nič viac nepotrebujem dodať. Dance Central Spotlight. Nah, nezáujem. Fable Legends od Lionheads. Ide vlastne o dungeon crawler pre 4 hráčov /eventuálne pre AI, ak živý spoluhráč nie je k dispozicií/. "PS4 am fucking cry". Grafika mi veľmi pripomína Sorcery pre PS3. Gameplay twist - môžte ten Fable nezmysel hrať aj ako dungeon master /pamätáte sa na Dungeon Keeper, čumíte na scénu zhora a kladiete v tomto prípade vlastným parťákom do ceste zlomyseľné prekážky/. Rigid body fyzika, dynamická GI, o herných kvalitách mám isté pochybnosti, hra jednohubka. Fable Legends multiplayer beta začína na jeseň 2014. 

"Guys remember me, Conker? Wanna another game with me, 
fuck you, make it yourself!"- fucker Conker

Project Spark alias MM "bob vie čo" a LBP killer. Takmer v grafike fable legends si navrhnite vlastnú 2D, 2.5D, 3D hru. Behá tam aj Conker s motorovou pílou z kultovej N64 klasiky Conker from Conker's Bad Fur Day  /Rare/. Hlbší zmysel mi ostal utajený asi skin pre avatara alebo stavebné prvky, či scenérie z originálnej Conker hry. Popojedem. Nejaká malá bezvyznamná 2D logická hra so sovami od Moon Studios /Ori and the Blind Forest/. To len aby sem ukazáli, že nám závisí aj na malých smradoch.

Gregoriánske chorály, halo zvučka, prefajčené hlasy zo záhrobia, chlapík v zelenom brnení bez tváre. 343 studios a Halo: The Master Chief Collection /HALO 1-2-3-4, remasterovaná on-fly prepinateľná grafika hlavne pre HALO2 + funkčný mulťák, 100 MP máp dokopy,  1080p/60 grafika, štart 11.11.2014/. Konkurenčná Killzone série nemá žiadnu silnú centrálnu postavu, pevnú chrbticu čo to drží pokope, GG sa za tie roky nič nenaučila. Killzone 1 v novom KZ:SF engine nám nehrozí. Aj AI Cortana a zelený "majster šífa" robot bez ksichtu stačí na úbohe Killzone s jeho bezpohlavným MP. HALO 5 MP beta je priložená ku HALO kolekcii /59.99 USD/ a spustí sa na vianoce tohto roku.

Phil Spencer naspäť na scéne v tričku Limbo /slabý a prehypovaný nezmysel, tá limbo hra/, Phil je však sexy stud, heh. Posledné 4 roky makal Playdead "limbo" tím na hre Inside, ktorá bude debutovať práve na Xbone a to asi o rok. Štýlová 2.5D grafika s farebným ladením a gameplay ala Limbo, aha takže preto to tričko, čakal som hlbší zmysel, reku že si hrkol slivky a začne revať a skandovať "zničme spolu SONY". 

Indie nášup. Desiatky hier, všetky typy grafiky, herných žánrov aké vás len napadnú - Below, Hyper Light Drifter, Lifeless Planet, Slash Dash, Fru, Lovers in a Dangerous Spacetime,Mighty No. 9, Grave, Threes, FenixRage, Woolfe, #IDARB, Hellraid a kopa ďalších. MS ukazuje ako ho indie scéna nekriticky miluje. Značná časť z nich bude dostupná aj na PS4ke, nejde o 100% exkluzivity a len tak mimochodom krátky CG pohľad na Rise of the Tomb Raider /2015/.

 Ps4 verzia na Xbone konfrencie .. nah .. Aard !!

Witcher 3 /CD Projekt Red/. Video a vidím .. a piča, vidím PS4 ikonky, snaď nie !! Art vedenie sa mi po pravde nepáči, farebné ladenie a svetlo nie je príjemné na oko. Sorry. Gameplay sa nedá hodnotiť, generické TPS niečo, robocop/predator vízor módy a v pozadí vrzúkajú rozladené husle. Nie, nasvietenie nie je dobré, hĺbka scény a detailov je zle čitatelné, ambientné svetlo je o hovne a boják na nepresvedčil. PS2 animácia, PS2 akcia, odťatá hlava gryfona, koň a poďme nazad do mesta preťahovať zasyflené štetky.

Ken Lobb /Killer Instinct/ prináša ďalší remake pre XO zo záhrobia - Phantom Dust. Už začínam byť z tých hier značne unavený, je to ako sedieť v banke a prerátavať kufríky plných prachov, ako je deň dlhý do konca života. Nemá to energiu, tempo, prekvapenie, uspáva ma to, chtíč sa ma nezmocňuje. Kde je vlastne ten wow, uslintaná huba next gen. 

 
Megan je píča

Division /Ubisoft/, bla bla časová exkluzivita pre niečo na Xbone. Sme v podzemke, v metre, hologram projekcie krutých udalostí čo sa tu stali pred rokmi sa rozsýpa na digitálny prach, mrtvoly v čiernom igelite  a sme na ulici. Opäť ani besná srnka netuší o aku verziu hry ide /Pc, xbone/. Prestrelka, skokom chlapik pretiahol riť cez kapotu auta, snehom však nepohol, v pozadí je akože vzrušený chat compandres a dominuje tam hlasom nejakej hysterka /Megan/, pre ktorú je každá smrť človeka cool, excited, fun. Zvrátene. Hrdelný hlas kurvy čo raňajkuje zásadne iba mliečny  koktejl s opičím semenom.

PlatinumGames a Scalebound /Xbone only/. Asi CG video. Blonďák s BEAT slúchadlami a dubstepom v stredovekej zbroji tam zabíja drakov. To dáva zmysel. Crackdown 3, asi zasyk CG, predsa sa len MS rozhodlo pokračovať v tejto len tak tak prežívajucej sérií.. V traileri sme zbúrali pol mesta /cítim, že miera deštrukcia bude vyššia ako je bežný, nudný štandard/. Tentokrát to už asi vyjde, do tretice všetko dobré.

Phil Spencer po tretikrát a naposledy, rozlúčka a finálna video montáž. Hodnotenie. Málo zaujimavého, 100% remeselná rutina, žiaden herný next gen a nulový dôraz na kinedryl čo ich stál aspoň 500M USD na vývoji a marketingu, ani slovo o DX12 /Lol/, kopa CG videií /čím pozdravujeme chujka misterXbota, ktorému sa opäť zhrútil celý svet, kde je Quantum Brake a ním sľubované megaton hry s lepšou grafikou ako Uncharted 4 a Ryse dokopy a tiež jeho kecy, že CG trailermi klame iba SONY/.

Stačí teda táto horúčkovita aktivita MS a nová cena Xbone na preskočenie PS4ky. Podľa mňa nie. Hier je zaiste celé more, xbone prežije ale vyzerá to na opatrnú hru z ich strany, držíme hubu, robíme gamesy a príliš nedráždime akcionárov. Rok 2013 či 2014 napriek novému HW /teh 8 giga/ nás herne stále nikam neposunul - PS3 hry v lepšej grafike s PS2 gameplay. Je zjavné, že aj ako fungel nový hráč behom 10 rokov svojej kariéry uvidíte všetko relevantné a potom sa platňa otočí a ideme odzačiatku len s viac shiny grafikou. Od SONY tiež nič lepšie nečakám, patent na následovaniahodných vizionárov a geniálnych herných dizajnérov rozhodne nemajú a trh to vlastne ani nechce /klasická mainstream vzorka je nakoniec iba nadržaná teenka so strednou školou a IQ tesne nad 90 bodov, čo žije u rodičov/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****