15/05/09

PS3 - duša meča

V tomto krátkom článku spojím tri zásadné fakty. PS3 je jediná moderná next gen herná platforma. PSN je jediná moderná, bezplatná, kvalitná a stále sa rozvíjajúca herná online služba. MMO na PS3ke ide nakopať riť blazeovanému mýtu o vyhradenosti tohto žánru iba pre tzv. herné PC. Najprv však prosím zúčastnených, aby si letmo pozreli tento môj rok starý krátky článoček /nech nemeliem hubou dvakrát o tom istom/. Následuje zopár strohých staronových faktov, a priebežne nejaké hype špekulácie.
  • názov dotyčnej PS3 MMO hry ešte oficiálne potvrdený nebol, super čerstvé info nám napovedá, že sa tak tomu stane o dva týždne počas E3 2009, ďalšia PS3 exkluzivita. Teda takmer, vysvetlím neskôr.
  • SONY uzatvorilo s NCsoft dohodu pred dvoma rokmi na E3 2007, a to na viac ako jeden projekt, SONY opakovane pripomína, že PS3 platforma je pre MMO hry tou najvhodnejšou.
  • 31.7.2008 - NCsoft ohlasuje práce na MMO Blade and Soul /video nižšie/, beží na Unreal engine, jej akčný bojový štýl v štýle Soul Calibura je ako stvorený pre Dualshock 3.
  • NCsoft už ukázalo, že nemá sebemenší problém s platbami typu Buy-2-Play /Guild Wars v 2005/. V preklade to znamená - hru si kúpite a hrajete do konca života /svojho, alebo tej hry/, bez mesačných poplatkov. Samozrejme platby- mikrotransakcie za životne dôležité "brnenia pre koňa" ala Bethesda nie sú vylúčené.


Nech je vám to jasné hneď a teraz. Nie je nikde v kameni napísané, že pôjde práve o Blade and Soul. Je to len vetchá konštrukcia. Aj keď o Ps3 verzii v intervijú vývojári nahlas uvažovali. Primárne je hra vyvíjaná pre korejské PC šunky. Žiadna škoda sa nestane, aj keby nám to nevyšlo. Blade totiž vychádza z príncípov inej ich MMO - Lineage II. A jej tretí diel tak, ako som to písal pred rokom, môže skončiť práve na PS3ke. Dávam však do pozornosti jeden dôležitý detail. NCsoft sa celkom jasne vyjadril, že ich 60 zamestnancov je plne vyťažených prácou práve na Blejdovi, a niet rezervy pre paralelný vývoj inej hry. Čo teda vlastne na E3 2009 pre PS3 môžu ukázať vo funkčnom štádiu, ak nie práve to, na čom pracujú práve teraz. Blade and Soul.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****