14/04/09

Super kára

Vo dvojici sa to ťahá ľahšie, alebo každý chvíľku ťahá pílku. Je dobre, že na PS3ke máme exkluzívnu fps dvojsériu Killzone a Resistance. Čo rok, to priemerne jeden nový diel z tej či onej kôpky. Je zlé, že na GT5 musíme čakať tak dlho. Nadejný Enthusia Profesional Racing /PS2 only/ od Konami vyšumel do stratena. Nečudujte sa preto, že tak drukujem System 3, a ich snahe sa presadiť na racingovom poli. Už som spomínal, že ich druhému projektu Super Car Challenge /Q2 2009/ sa dostalo cti, ako prvej third party hre odpaliť oficiálny beta test s masívnou technickou podporou od SONY. Pravdepodobne sú si podobne, ako ja vedomí toho, že treba nejak zabodovať aj počas letných prázdnín. Duplom, keď si ukážeme, že SCC hladko zadupe do zeme aj takú Forzu 2 aka Billovu upotenú odpoveď na nezdolateľný GT majestát.
  • prekopaný grafický engine, menej žiarivý a komixový vzhľad než v predchádzajúcom Ferrari Challenge, viac polygónov, lepšie textúry a krajšia tráva, partikle /havárky, sklo, dym za kolesami/, zaplnenejšie okolie, full 1080p rozlíšenie, prdelkovo hladký framerate, prkotiny ako listy na ceste zvírené vaším autom, vyplašené ftáky po prelete v 300kmh, animované listy stromov vo vetre, už tak špičkové efekty dažďa, mlák na ceste, kvapiek na aute, budú ďalej vybičované o ďaleko vernejší sprej vodného bordelu za autom súpera, kokpit kamera s analogovým ovladaním pohľadu, zlé počasie deštruktívne vplýva ako na vás tak aj na CPU AI, hodiny a výjazdy do oranice budú častejšie, vyššia kvalita zvukových nahrávok od motora po kvílenie pneumatík.
  • super autá: Lamborghini Murcialago RGT , Aston Martin DBR9, Lamborghini Gallardo GT, , Koenigsegg CCX, Maserati MC12, McLaren F1, Mercedes SLR, Pagani Zonda F, Bugatti Veyron EB, Chevrolet Corvette C6R + nespočetné množstvo červených Ferrari :250 LM, 550 Maranello GT, 550 Maranello, 360 GT, 360 Moderna, F355 Berlinetta, 512 S, 512 M, F355 Challenge, F430 GT2, 348 Challenge, F40, F50, GTO, F330 P4, F365 GTS4, 430 Scuderia, F430 Spider, F512M 94, 599 GTB Fiorano, 612 Scaglietti, 612 System 3, Ferrari California, Ferrari F50 GT, Enzo Ferrari, F430 Challenge, 250 GTO, FXX, 575 GTC, 575M Maranello, F333 SP, 365 GTB / 4 Comp, 348 TB, 250 Testa Rossa.
  • áno, aj slavná "Outrun" testarossa.
  • 22 tratí, zarátané sú aj nejaké tie podvarianty : Spa /Belgicko/, Infinion Sprint /US/, Vallelunga /ITA/, Homestead Oval @ Homestead Infield /US/, Mugello Sports /ITA/, Hockenheim /GER/, Silverstone Southern /GB/, Virginia /US/, Monza /IT/, Mont Tremblant /CAN/, Paul Ricard /FR/, California /US/, Misano /ITA/Redwood Park /CAN/, Infinion /US/, Silverstone Grand Prix Circuit /GB/, Mugello Internazionale /ITA/, Nürburgring /GER/, Riviera /FR/, California Oval /US/ USA, Silverstone National /GB/.
  • herné módy : Challenge /niečo ako story kampaň, alebo 30 skúšok shaolinu, prísne a komplexné bodovanie vášho jazdeckého štýlu, a za tie si potom kupujete koberčeky pod nohy, alebo ďalšie lambo/, Tournament, Arcade mode, Quick Race, 16 x MP online/LAN.
  • Vinyl Shop - editor : dekaly, pruhy, plamene, nálepky, proste zohyzďovanie dokonalého. Showroom, photo somariny a posielanie vašho výtvoru do gáraže kamoša v japonsku.
  • názorná autoškola pre 16 najznámejších okruhov /okecávať to bude Tiff Needell , VEĽMI dobre známy z populárnych relácii Top Gear a 5th Gear/.
  • AI : už v prvom Ferrari Challenge bola via patche ladená ako gitarová struna, v SCC bude na výber v troch verziach, pre sraľov /dynamicky sa prispôsobuje vašej urovni, aby vám nedali kolo po 3 minútach/, pre borcov /ide si vlastnou cestou, neberie na vás žiaden ohľad/, a Legendary /AI fičí ako Senna, dá vam kolo do troch minút/.
  • opäť si môžte upraviť jazdný model od arkády, po ešte tvrdšiu simuláciu, proste bez volantu, ani cez prvú pravú po štarte.
  • kompletne nový model poškodenia auta, aj s dopadom na ovládanie auta, alebo bájka o odrazenom kolese, ohnutých plechoch zostávajúcich na trati, a laku zodratom na kosť.
  • VEĽKÁ pozornosť venovaná stabilnej MP funkcionalite, vrátane podstatných sekundárnych drobností - počnúc kvalitným lobby, voice chat, detailné nastavenie kritérii pre MP jazdy /iba s volantom, bez volantu, iba z kokpitu, iba s manuálom, iba korvety/, net rebríčky, matchmaking vôbec, nastavenie automatického BANu pre cheaterov čo režú šikany po priamke atď. Aj počas hry názorne uvidíte, že ten borec pred, alebo za vami vyfasoval penalizáciu, alebo kto vlastní best lap time.
  • výrazne zrýchlené prechody a zkrátené nahrávanie : menu-výber auta-garáž-hra, a to isté pri ceste naspäť.
  • sorry, žiadne opotrebenie pneumatík a tým pádom povinné zastávky v boxoch, až nabudúce /dtto nočné jazdy a endurance "24 hodinovky"/.


Takže si začnite odkladať prachy, v lete sa bude jazdiť. Nesmiete nechať zakapať chlapíkov, čo sa tak snažia, a to so zanedbateľným budgetom oproti megalomanom z Polyphony Digital. SCC tu bude navyše oveľa skôr, ako GT5, alebo Forza 3. Vlastne nemáte na výber. Nič v porovnateľnej kvalite dnes, ani v blízkej budúcnosti na PS3, ani na Xcrape - nenájdete. Jediná ingame ukážka z rannej alfy.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****