12/04/09

MAGIC

Niekoľko nedeľnajších faktov o evolučne revolučnej PS3 exkluzívnej MP hre MAG. Exkluzivita je daná aj absolutnou nemožnosťou po hárdverovej, a net infraštruktúrnej stránke zvládnuť na inferiórnom Bill šmejde tento projekt. Opäť srdečne pozdravujem zdrvujúco primitívny 5 na 5 mulťak v Gears of Joke 2, ktorý sa neustále a od začiatku potýka s obrovským množstvom technických problémov. Mimochodom asi mi neuveríte, ale stále sa nájdu blbečkovia, ktorí za tieto kvalitné služby a soft radi Billovi zaplatia každoročné LIVE výpalné. Blahoslavení chudí duchom. Takže MAG :
  • 2-256 hráčov, 30 fps so zaťatými zubami aj v tých najhorších situáciach, FPS perspektíva, dedikované servery, pokročilý audio rendering, verne interpretovaný aj veľmi vzdialený hluk vyvolaný inými hráčmi /nálet, sirény/, anti-cheaterska ochrana Punkbuster dobrá známa napríklad z Battlefield série.
  • umiestnenie - 20 rokov v budúcnosti, 3 x PMC frakcie /Private Military Company ala nechválne známa skupina Blackwater, vyhulenci v Iráku/, názvy dvoch už poznáme : Raven /hitech zelené gumy v anglosaskom štýle/, Sver /guerriloví sandinovci, turbani zo stredného východu/.
  • herné módy ako Domination, Acquisition, Sabotage, Supression pre 256-128-64 hráčov. Ako sa vám bude páčiť ukradnutie dvoch kolesových vojenských prototypov a ich obrana pred 100kou nazúrených protihráčov.
  • kustomizácia ksichtu, brnenia, farby hlasu. Žiadne triedy, tri sloty pre vašu výbavu, slobodná a dynamická zmena počas hrania, vaš avatar je vizuálne podľa nesenej výzbroje jasne rozlišiteľný. Kempujúci snajperi dostanú viac bodov ak trafia cieľ v oblasti "najvyššieho záujmu". Ranking - nové zbranie, perky, a výložky /doležité pre schopnosť velenia bažantom/. Nezabúda sa na problém zdĺhavého "cestovania" po veľkých mapách.
  • 8 hráčov tvorí jednotku squad, 4 x squady - platoon /čata/, 4 x platoon sa rovná jedno PMC. Štruktúra hry bude nastavená na úrovni squadov, čiat. Sekundárne úlohy, ako vyhodenie mostu, zatiaľ čo primárna misa je .. niečo úplne iné, že. Skusení, dôveryhodní, opáskovaní veteráni dostanú možnosť rozšíreného velenia /squad, platoon, PMC/. Špeciálny globálny voice kanál veliteľa pre buzerovanie svojich vojakov atď.
  • hra ponúka kazuálnu jednoduchosť - prístup pre vojaka začiatočníka aka žrádlo pre kanóny, ale aj hardcore vypečenosti pre mazákov. Interné testy na serveroch s fungel novou architektúrou /stabilita, lagy/ bežia cca 6 mesiacov. Plánuje sa malý uzatvorený, alebo veľký otvorený beta test.
Ako BF 2142 veterán som celkom spokojný, stále mi nie je celkom jasná implementácia hlavne lietajúcej techniky. Viem, že vrchný veliteľ môže odpáliť vzdušný útok stíhačkami, alebo výsadok paragánov. Či tam aj niečo bude poletovať, len tak ako pomätený fták sa ešte uvidí. O chaos na bojisku nemám sebemenšie obavy, tým trpia iba tí, čo v živote ten typ hier "BF koncept" nikdy nehrali a zotrvávajú v zaprdenej COD4, HALo 3 minulosti. O šesť týždňov na E3 2009 určite čakajte prvé herné ukážky.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****