30/07/19

Slepá spravodlivosť


Skutočný príbeh. Pred mnohými rokmi jeden môj kolega /absolútne svedomitý lekár, ktorý zákon neporuší ani omylom/ skončil na súde pre podozrenie na poisťovací podvod. Ako išiel autom do práce a pred odbočením do nemocnice stál pred prechodom pre chodcov, tak doňho zozadu ťukol autobus, ktorý to proste nedobrzdil. Cez havarijnú poistku sa to snažil zahrať do auta ale znalec poisťovne povedal, že sa jemu EXPERTOVI podľa charakteru škody zdá, že takto teda ku tej havárke rozhodne dojsť nemohlo. Ja som cholerik a tú sviňu by som zabil, súd trval veľmi dlho. Hovorim, zabíjal by som a aj preto by som GTS od PD na PS4ke nikdy nehral.

Gran Turismo Sport. Septik suterén Polyphony Digital je presne ako tá prvá kapitola vyššie. Hovorim o jeho automatickom "penalty systéme" na ktorom sa pracuje roky a pritom to ide stále len ku horšiemu. Verte mi, že to sledujem so značne horkosmutným pobavením. Havária. Traduje sa, že ten čo je pri buchnutí vzadu, tak je vždy na vine. Môžte sa potom hrať s policajtami, znalcami, dokladať záznam z kamery. Celé mesiace šantenie. Nič z toho ale k dispozií počas GTS preteku nemáte, tam to beží v reálnom čase a bez výnimky s katastrofálnymi výsledkami.

Christopher Zona /Nov 28, 2018/:  "I am tired of getting rammed into and getting a penalty my rating is shit because of other players that don’t care."

New Penalty System killed the "racing" in GTS: Every time theres a good fight, or a fight is about to start, it gets destroyed by the system. Resulting in one of them (or both) to back out and slow down somewhere. (Please dont do that in corners anymore guys...). I just gained 10 positions in one race (4laps) just because I passed people who waited out their penalties. This just wasn't exciting at all."

Afrikanbush.: "is it just me or is it worse than ever?? i mean i get 5sec penalty because the other driver crashed and hit me ?"

V čom je vlastne problém ? Algoritmus hry nemá ani šajnu ako korektne vyhodnotiť situáciu. Príklad za všetky drobné. Ste na druhom mieste, ten pred vami sa vás môže zbaviť veľmi jednoduchým spôsobom. Ako naňho budete nalepený v snahe využiť slipstream a skúsiť ho v najbližšom apexe po výjazde "urobiť", tak chlapíkovi pred vami stači úmyselne dupnúť na brzdu, vy nestačíte zareagovať, narazíte do jeho zadku. Game over  - 5 sekundová penalta. GTS je úplne degenerované. Na nete najdete detailné popisy ako využiť tuposť penalty systému a poradiť si so súpermi sprostým exploitovaním hry.

pokutu dostáva poškodený !!

Je to vôbec riešiteľné ? Nie je ! Nedávno som čítal oficiálne intervijú k tomuto problému a PD priznalo, že nevie ako to na to. Bodka. "AI" by musela sledovať akciu na ceste vo veľmi širokom kontexte nielen v okamihu zražku a v zlomku sekundy to aj správne vyhodniť. GTS ako MP hra má možno šancu ako FIA pretek s ľudskými rozhodcami, ktorí to celé sledujú a neničia ducha hry. Inak je to rovnaká žumpa ako každá iná multiplayer hra.

BF 2142. Totálna nemožnosť vyriešiť tzv. neúmyselný teamkilling. Keď strieľate a náhodou trafíte vlastného, po 2 takých zásahoch vás hra vyhodí, lebo "prudíte" a ona nevie rozlíšiť medzi úmyselným/neumyselný, zabitím. Tak sa to "vyriešilo" tým, že do vlastných strielať môžete  beztrestne - čo sa skončí roztomilou deformáciou hry, keď pri útoku na kótu moja "ťažká" podpora hádže granáty rovno na nás, neb nás zabiť nemôžu /!!/ a ktokoľvek cudzí sa medzi nás pripletie to však naplno schytá. Inbred kravina ako ta GTS. A teraz spusťte to o 8K rozlíšeni, 144fps a raytracingu, ha ha ha. Naozaj dôležité.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****