20/07/19

Komentované herné správy - 20.7.19


Blade Runner /hra od Westwood Studios, 1997/ pod ScummVM interpreterom a s titulkami. Pôvodne ich hra nemala a to bol dosť veľký problém. V hre sa veľa hovorí a čaká sa od vás, že tomu budete rozumieť aby ste sa pohli v deji ďalej. V našej zemepisnej šírke sme však oveľa viac zvyknutí na čítanie textu s "porozumením". To, že si teda niekto dal tu námahu a túto adventúrku /stále výborné audio, hudbičky a grafika s voxel panákmi/ týmto krokom sprístupnil oveľa širšej skupine hráčov je skvelé. A čakám, že vo veľmi krátkom čase vznikne aj minimálne česká mutácia. Luxus !!

titulky !!

Call of Duty: Modern Warfare's Gunfight mode. Namiesto videa z SP kampane sme dostali zopár kôl z mulťáku. Nič zvláštne - MP mód pre 4 hráčov, dvaja na dvoch. Audio je OK, akcia je rýchla, odsýpa to rutinérsky, veď skúsenosti má dev tím na päť životov dopredu. Z čoho mi však rozum stojí je ale primitívnosť toho celého. Nijako sa to nelíši od Atari ST MDI maze. Jediný lístok, drievko, kamienok, plechovka sa v tom COD MP nepohne. Všetko je z "pomaľovaného betónu". Nehovorím, že to má mať deštrukciu Battlefieldu a sekanie stromčekov ala Crysis .. vlastne hej, práve tak to má byť dopekla. Chcem aby po tom 30 sekundovom kole po nás ostala úplná spúšť /skaza/. V roku 2020, keď sa to bude hrať, vyžadujme all inclusive zábavu, nie super statické prostredia ala Counter Strike na prvom pentium. 

Herný Microsoft v recesii, predaje HW padajú ako kameň. Recesia je definovaná ako pokles tvorby HDP v dvoch nasledujúcich štvrťrokoch po sebe. Herná MS divízia sa nachádza práve v tejto fáze cyklu. Oficiálne je MS veľmi spokojné, ale akcionárov treba ukľudniť za každú cenu, veď každý pokles o jeden bázický bod na akciovom trhu sú "miliardy" čo vyleteli hore komínom. Ak ste teda mali nejaké pochybnosti, že táto generácia konzol končí, tak ich už nemajte. Je zaujímavé, že nasadenie najvýkonnejšej konzoly /spojené s trochu marketingopvého masírovania/ - Xbox One X sa minulo efektom. V nadchádzajúcej 9. generácii konzol tak MS a SONY bude stať proti sebe na deň presne, prakticky s identickým HW, asi aj cenou a rozhodovať bude skôr lepší herný branding /značka playstation/. Podvedomie neoklameš. Ekluzívne hry beriem stále iba ako sekundárne prilepšenie. Nejaké zem a nebo otriasajúce PS only hry tu proste nevidím /sú vyslovene komplementárne, súčasť "väčšieho obrazu"/.

Tifa Lockhart /FF7/ má príliš veľké mliekárne.  Je to overený fakt, porno hentai/manga ide už roky naplno. Remake FF7ky sa tejto kauze tiež oficiálne venoval zasadnutím "etickej komisie" Square Enix. Tifa teda vyfasovala športovú podprdu aby jej to príliš neposkakovalo a obvod hrudníka sa podarilo o jedno čislo zmenšiť. Stále je to sexica s úžasným pohybom a ideálnym temperamentom. Otakus, nerds, neckbeards to však len tak nenechali a doslova paralyzovali všetky relevantné fóra požiadavkou na nafúknutie ceciek do veľkosti DD. Situácia dospela až tak ďaleko, že napríklad Youtube už selektívne blokuje vo výhľadavaní spojenia ako Tifa+kozy. No môžte si želať pre FF7R lepšiu reklamu ? A to sa ešte neprihlásila LBGT banda. Gay bar, prostitúcia, transvestiti, pasáctvo je v FF7ke ako doma.

Marvel’s Avengers /Square Enix/. Očakavaná hra, marvel filmy zarobili strašné more peňazi. Thor je super, Iron Man je super, Hulk je super. Každého z nich v tom shaky cam hernom videu nájdete. Každý z týchto bohatierom preskočí, preletí jedným skokom celý Manhatan a má väčšiu palebnú silu ako ťažký krížnik. V hre ich preto necháme plácať sa v maličkom uzatvorenom priestore alebo tunelíku bez snahy využiť ich masívnu "vertikalitu a horizontalitu".  Playstation 2 nám stále bohato stačí vážení priatelia. Hulk smash !!

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****