02/11/11

Na mesiac

"Technológia nám umožňuje cielene zasiahnúť do ľudských spomienok. Napríklad vytvoriť nové. Proces natoľko komplexný a dokonca potenciálne nebezpečný pre zdravý rozum nášho klienta, že ho naša spoločnosť realizuje striktne iba u ľudí na smrteľnom lôžku. Splnenie ich posledného želania, najväčšej životnej túžby. " V indie hre To the Moon od Freebird Games, ktorej vývoj som pozorne sledoval, a už presne 24 hodín je v predaji, si to budete môcť ako dvojica mladých lekárov Dr. Eva Rosalene a Dr. Neil Watts /pošuk a nerd/ vyskúšať na vlastnej koži.

Jednohodinová skušobná verzia vám bude vcelku stačiť na preskúmanie základných herných mechanizmov a aspoň malé precítenie atmosféry a ducha hry. Pri príchode na miesto činu nájdete pána Johnnyho na smrteľnej posteli, ako inak. Manželka mu zomrela už pred rokmi a opatrovateľka toho o ňom veľa nevie. Čo mierne komplikuje situáciu, takzvané pamäťové stopy /ich hľadanie
- jedna z náplni hry /, fyzicky existujúce predmety, alebo reálne spomienky živých ľudí, ktorí ho poznali sú doležité pre správne a úspešné sa ponorenie do psyché umierajúceho. Hra je vlastne koncipovaná ako silne naratívna "klikacia" adventúra v grafike 16 bitových japonských JRPG. RPG boje tu však nenájdete.



To že to dnes nepôjde úplne podľa plánu zistíte už po prvých 15 minútach. Prvá navštívená a posledná "zaznamenaná" spomienková projekcia nášho klient netuší, prečo je vlastne jeho najväčším želaním dostať sa na mesiac. Projekcie z rôznych časových období jeho života medzi sebou zjavne súperia o dosiahnutie vlastných cieľov. Podozrivým sa stane vzápätí aj jeho psychopatologický profil po nájdení mimoriadne čudného a strašidelného nálezu v jeho pivničnej pracovni. Odporúčam preto na domovskej stránke firmy príliš neklikať po "spoiler" videách. Stačí vám to jedno vložené do článku. Hudbu má inak na svedomí
Laura Shigihara, ktorú by ste naozaj mohli poznať z Plants versus Zombies mega hitu. Výťažok z predaja sountracku z hry To the moon ide aj na liečbu autizmu.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****