24/11/09

Zákys

Dôverne známa situácia, samozrejme skôr v časoch dávno minulých. Skúste si napríklad prejsť, v istých kruhoch aj dnes bolestne dobre známu, starú adventúru Maupiti Island z roku 1990. Aj s návodom dostane miera vašej trpezlivosti poriadne zabrať. Pred takmer 20 rokmi bez pomoci internetu to bol antikrist hrateľnosti. Dnes vieme nájsť účinnú medicínu aj na túto chorobu.

Nintendo s veľkou slávou uviedlo svoj systém pomoci hráčovi bez dostatočného skillu s názvom Super Guide. Zatiaľ iba pre hru New Super Mario Bros Wii, ale dá sa predpokladať, že v tom budú pokračovať aj v ďalších inhouse projektoch. Ak sa vám teda podarí osem krát za sebou skapať, objaví sa Luigi, a začne hrať hru za vás. Keď nezaspíte, môžete v akomkoľvek okamihu nad akciou opäť prebrať kontrolu a problematický level úspešne dokončiť. SONY konzola v rok starej hre Demon’s Souls predstavilo veľmi zaujímavú vychytávku, keď idúc nepriateľským uzemím, nachádzate krvou podpísané pomníky padlých hrdinov upozorňujúcich vás na bubáka, ktorý z nich vytriasol život /automatické pripojenie na PSN sieť, a zdieľanie informácii/. V oboch vyššie uvedených prípadoch, ale ide o nesystémové riešenie.



Zákys je prirodzený zdroj vápnika, je ľahko stráviteľný a výživný.

Bill na to ide inak. Patent podpísaný Andre Vrignaudom /Director Games Platform Strategy/, ktorý sa do môjho srdca zapísal na jeseň v 2007, keď povedal : "ak SONY vyrazne neprerazí počas nasledujúcich vianoc, bude to znamenať prakticky jej definitívny koniec v tejto generácii." Koniec off topicu. Takže patent ukazuje nasledujúce - ak sa xbot zasekne, vyvolá dashboard, prepne sa do databázy, ktorá bude obsahovať dvesto strán rád a hintov iných xbotov, ako si s problémikom poradiť. Autorizovaných rád s ratingom /aj obrázky, videoklipy, audio komentár, dokonca digitálny podpis/. Vývojári si samozrejme môžu urobiť vlastný "ako na to" návod. Je na rane, že triple AAA hry tam budú mať kopu infa od spoluhráčov, lúzer hry iba jeden odsek. Ako hovorí staré príslovie. Raz hojno, raz hovno. Táto služba teda využíva LIVE prostredie, nikde sa zatiaľ neuvádza, či aj bezplatne. Dám však slipy do zálohy, že to bude v GOLD only chlieviku. Osobne s týmito barličkami problém nemám, a ak na PS4ke bude možné sa pomocou ALT+TAB prepnuť do v pozadí bežiaceho firefoxu a napísať tam URL - www.gamefaqs.com, obídem sa aj bez billovho patentu. Na začiatku, by však mal stáť inteligentne realizovaný design samotnej hry, nech nevyrážame klin klinom.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****