09/11/09

Stará, ale dobrá kára

Naše ponižujúce prosenie, aby Kazu do GT5 zahrnul aj kvalitne zmuchlané plechy, chlístavé prehánky, romantické prechádzky pod mesiačkom v splne, gumovanie asfaltu, už začína byť pekne trápne. Tiež ma už otravujú arogantné drísty o PC simuláciach triedy Life For Speed, ktoré konzolové "arkády", ako GT a Flopza prekonávajú o konský skok. Pozriem sa teraz do sedem rokov vzdialenej minulosti, keď Scawen Roberts /šéf progiš LFS série/ urobil v roku 2002 pre PS2 svoje konzolácke vrcholné dielo, čo si dnešnú definitívnu xcrap sračku natrie na chlieb z OBOCH strán.

Total Immersion Racing. Výpočet jej next gen vlastností vám vyrazí dych. Celá hra sa ideovo značne podobá na slávny Le Mans z Dreamcastu. Bežné sériové autá tu teda nenájdete. Naopak čakajú vás výkonné monštrá a špeciály. V triedach GT /napríklad Abt Audi TT-R, BMW M3 GTR, Noble M12 GTO/, GTS /McLaren F1 GTR, Panoz Esperante GTR1/, alebo Prototypy /Audi R8, Bentley EXP Speed 8, BMW V12 LMR/. Volant G25 funguje bezchybne, joypad aj na základe vlastnej skúsenosti neodporúčam. Až 18 áut na ceste. Mokré a nočné trate, hmla. Pohľad z kokpitu, stopy po brzdení, jazda po dvoch kolesách pri extrémnej odstredivej sile, dokonca možnosť auto prevrátiť. Auto ZNAČNE spomaľuje, ak sa dostanete jazdeckou chybou, alebo vytlačením do piesku. Sorry žiadne deformácie károsérie. Pit stopy a výmena pneumatík /super-slick, slick medium, medium, medium-soft,super-soft, ret tires, intermediate tires atď./ s dotankovaním. Úprava nastavenia auta počas pretekov : odstupňovanie radenia, prítlak, podvozok, brzdy. A to aj automatizovane skrze AI inžiniera. Slipstream, teda pokles odporu vzduchu za autom, ktoré jazdí pred vami. Rádio komunikácia s tímom. Slintáte ako pavlov pes, však.



Herné módy. Quick race, kariéra, challenge módy /37 výziev/. Time trial, split screen. Endurance preteky, kde strávite až 50 kôl na americkom ovále. Zmiešané mixy, a blízke stretnutie tretieho druhu na trati tak, ako v reálnom živote. Teda všetky triedy naraz a vy sa uhýbate z cesty raz tak výkonným hrmiacim plechovkám. Alebo slalom medzi prašivo pomalými BMW M3. Ak o vás nejaký tím prejaví záujem, najprv si vás vyskúša v testovacej jazdy, skôr než vás zamestná. Britský Silverstone, nemecký Hockenheim, americký Springfield, japonské Minato - celkovo 12 okruhov. Máte k dispozícii síce iba 15 áut, ale až 22 parametrov s ktorými sa môžete a musíte pohrať.



Špecialitka, ktorá by vás mohla zaujať. Vizualizácia emočného stavu AI jazdcov. Aktivovať indikátor sa dá ľubovoľne počas preteku. Zelená farba - chlapík je v pohode, bráni svoju stopu, modrá - depresia ktorá sa môže v ďalšej zákrute vyklopiť do štrku, a navyše sa s vami zahráva, ako myš s mačkou, červená - nasratý desperádo, ktorý si nenechá újsť šancu vytlačiť vás z trate. Alebo bude zúrivo chráni vedúce auto svojho tímu, pred vami. Protivníci si navyše pamätajú vaše svinske správanie a otĺkanie ich karosérií z minulých pretekov a vrátia to celé aj úrokami !! Technické spracovanie je s odstupom času zbytočne rozmazávať, najmä pri pohľade na dnešnú veľkú GT5. Táto herná perla aj s moderným volantom navyše stále bezchybne funguje na PS3 s PS2 BC. Zohnať, vyskúšať, poslať do Polyphony Digital výstrážny email.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****