14/11/09

Goliáš a chcíplotina

Ksicht Xcrapu sa trhá na sračky, ako tá ľadová kryha čo narazila na Titanic. Bill preto nacupital do kancelárie firmy Digital Media Strategies a poplácal jej riaditeľa Martin Olaussona po jeho blonďavej prdelke tlustým zväzkom US dolárov. Pán Olausson sa autodefinuje, ako najvyššia autorita pre online média, komunikačne služby, expert na všetky tie digitálne cetky a tretky, ako online Video, Online Music, Online Gaming, IP-based TV, Voice-over-IP, Video-On-Demand.

Dobre podmazaný a naladený teda okamžite a hlasne zakvákal, sťaby nadržaný žabiak pod leknom : "Xcrap opäť uteká konkurencii, teda Ps3ke. Ponúka ďaleko kompletnejší obsah aj ako domáce zábavné centrum. Xcrap LIVE má v súčasnosti veľký zhruba 12-18 mesačný náskok pred PSN možnosťami. Predstavením technológie NATAL, integrovaním sociálnych sietí - Facebook, Twitter, streaming 1080p videa sa určite podarí Xcrapu prilákať viac nových uživateľov."

Ja ako skutočný expert na túto problematiku už pri letmom pohľade a bez krvavého rozpitvávania do hĺbky, vidím jasné medzery v jeho argumentácii. Povedzme to na rovinu, je to iba drzé zavádzanie a lož. Začnem závažným pochybením v jeho logike. Ak Xcrap LIVE prišiel na svet v roku 2002 a PSN o štyri roky neskôr - z nuly a na zelenej lúke, potom LIVE stagnuje, prešlapuje na mieste a PSN ho BRUTÁLNE a nemilosrdne rýchlo "dobieha". V skutočnosti ho v základných, jadrových vlastnostiach dávno predbehla. Kvalita samotného MP hrania. Gears of joke 2 nie je schopný ani po 5 /slovom : piatich/ patchoch dať do poriadku svoj úbohý 5 vs 5 mód multiplayer. Je všeobecne akceptovaným faktom, že P2P pripojenie, ktoré Bill pre Xcrap MP hry presadil urobilo z celého tohto podniku jednu zastaralú maškarádu, kde "HOST hráč" má vždy nefér výhodu nad tým zvyškom s pingom cez 200.

A nemusím tu opäť vyťahovať tie stabilné PS3 mulťáky pre 32-40-60-256 hráčov. Postačí mi aj takmer hotová a špičková PSP hra SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 3 s kooperatívnym story módom pre 4 hráčov, a mulťákom pre 16, voice chat pribalený !! Teda parametre, ktorými sa handheld projekt s ľahkosťou vyrovná vlajkovým HALO hrám na Xcrape s jeho kvázi "superiórnou" LIVE sieťou. Kašlime na fakt, že LIVE je nedemokratická štruktúra rozdelená na dva nerovnocenné tábory SILVER a GOLD uživateľov. Problém, ktorý je PSN sieti úplne cudzí, kde sú podmienky a možnosti rovnaké pre VŠETKÝCH. Ignorujem aj fakt, že za 200 dolárov /LIVE na 4 roky/ si iste kúpite aspoň šesť špičkových PS3 only AAA hier v platinum edícii, alebo minimálne rovnú desiatky lacnejších PSN titulov.

Natal. Twitter. Facebook. Streaming videa. Prvý menovaný sa na trhu objaví najskôr až o rok, pričom SONY wand, technologickejšie a použitelnejšie ovládanie tu bude o pol roka skôr. PS3 má od dňa nula, a už celé roky dostupný a stále sa zlepšujúci net browser, už teraz nadradený prašivému Xcrap twitterovi, ktorý je bez schopnosti zobraziť klikateľný LINK iba párodiou na svôj PC originál. A celé je to iba pre GOLD členov. Facebook sa mimochodom už okolo PS3ky podľa insajderov motá a Uncharted 2 s hráčom práve teraz twitteruje.Cross chat je tesne pred spustením. Posledný bod, to video. Každá PS3 obsahuje excelentný BD prehrávač a HDMI 1.3a port, ani jedno v xcrape nenájdete. PS3 je konzolácky boh prehrávania 1080p filmov. A ako vieme, služba NETFLIX určená pre streaming videa už na PS3ke je prítomná. Nerátam lokálné riešenia ako BBC iplayer.

Vo finále bude aj tak vrcholne príťažlivejšia možnosť zahrať si Generic Warfare 2 MP a Bad Company 2 MP zadarmo, alebo, že PS3 verzia Just Cause 2 dostala exkluzívnu feature, a to záchyt až desiatich minút vašej akcie /štandardný Youtube limit/ a jej urýchlený export na vaše YT konto. Reklamou preplnený a platený Xcrap LIVE dashboard so stojacim a nudiacim avatarom je symbolom mamonu a tupej nemoderny.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****