06/09/08

Bez vody, niet života

Aquanaut's Holiday: Hidden Memories - hra pre PS3 vychádzajúca 25.9.2008 je ďalším projektom z "veľkej" non-mainstreamovej trojky určeným opäť iba pre japoncov. SONY vážne chčije proti vetru, a tie žlté oportunistické opice vo vedení nevedia čo činia. Afriku sme už u nás oplakali. V japonsku "prekvapujúco" boduje, a okupuje čelo hitparády. Ide o tu istú hru o ktorej jeden šavlozubý premudrelý japončík povedal : "v japonsko to prepadne, hrajeme hry kde trochu používame aj mozog, ako brain training, obyčajné pozorovanie krajiny stačiť nebude". Iste. O zahrádkarskej dvojke Shikitei som už písal.

Aquanaut je teda tým tretím. Sprosté hlavy túto hru volajú tiež aj Endless Ocean HD. Vraj sme svedkami vykrádania istej nepodarenej hry z Wii. Krutou realitou však je, že je to presne naopak. Ide o starú hernú sériu debutujúcu ešte na PSpone /Aquanaut's Holiday - 1995 a Aquanaut's Holiday: Memories of Summer 1996/, pokračujúcu na PS2 /Aquanaut's Holiday 2/. Herne ide o relaxačnú záležitosť spojenú s preskúmavaním starých vrakov, podmorských starobylých zrúcanín, tajomných artefaktov. Atlantída. Kecanie s rybami /prístroj na vydávanie škŕkania pískania/, budovanie umelého koralového útesu, na ktorý lakáte všemožnú morskú háveď. Samozrejmosťou je podmorská "wikipedia" a katalogizácia toho čo nájdete. Magická hlbočina kde ani len lúč svetla neprenikne plná zubatých potvor bez očí. Jaskyne. A aby to nebolo iba o plutvách a šnorcheloch, máte aj vlastnú miniporku. V PS3 verzii - Delfín mark II. A to je iba zlomok možného. Tvorcovia z Artdink /snáď poznáte ich A-Train "tycoon"/ to majú za tieto roky premakané do poslednej šupiny. V spojení s perfektnou "fotorealistickou" grafikou na PS3, ambientných zvukov, a klopania sonaru ide o hru čo si zaslúži tmavú miestnosť, veľkú obrazovku a našu pozornosť.





Mňamky trailer z pred roka /TGS 2007/ a ešte jeden - ten najnovší / HD download a prosím vymeniť speváčku/. Domovská stránka, z ktorej vyberám pár obrázkov.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****