04/03/08

Nehrajte, tvorte !!

Všeumožnujúci a flexibilný editor hry Crysis je asi 5 krát zaujimavejší a zábavnejší ako samotná hra /smutná realita/. Far Cry 2 možno tiež napodobní "úspech" tohto zkrachovalca. Jedna vec však konzolistov určite nadchne. Ak ti to nedajú, urob si to sám. Najnovšie info totiž hovorí, že aj konzoly dostanú plne vybavený sandbox editor mapy, ktorý však o hlavu triedy tromfne trápne jednoduchý Forge mód z HALo 3 /môžte po ploche rozsypať iba pár predmetov/ . FC2 editor vám totiž umožní meniť aj kompletnú geometriu levelu, božie hrátky s vegetáciou, fyzikou a počasím. Čo tak level z hry Killzone 1 v engine DUNIA /FC2/ ??


Táto feature je ďalšim klincom do rakvy CORE verzie XBOXu /to je tá bez HDD/ a uzatvorenej filozofii zastaralého LIVE. Čakajte však prasačie hody na PS3ke, hardisk pre všetkých, online zadarmo, ďaleko slobodnejšie šírenie vytvorených máp. Vivat Kutaragi.

Update: Hry Far Cry Instincts Evolution/Predator /XBOX, XBOX 360/ tiež disponujú podobným editorom na tvorbu máp. Mal podľa mojich informácii isté obmedzenia /veľkosť plochy, počet objektov na scéne - stromy, pohybujúce sa vehikle atď. / Mapy však bolo možné širiť medzi hráčmi po sieti LIVE. Bude zaujímavé sledovať či editor pre FC2 umožní vytvárať mapy na úrovni retail hry, po technickej stránke.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****