01/09/14

Sony Pre-TGS 2014 SCEJA konferencia


"Prosím ospravedlňte maličké meškanie". Minor delay = Delaystation 4. Modré plátno, dúhové schodisko, glittering gay parade. Atsushi Morita /nový šéf japonskej hernej SONY sekcie, tesne zapnuté sako, undead ksicht bankového úradnika s 30 ročnou praxou/. Milé, že začína s PSV a PSV TV. Táto platforma podľa SONY rozhodne nezakapala. Poteší nás ďalší Dangonronpa /pedo-bear s poruchou osobnosti/, Way of the Samurai a veľmi očakávané Phantasy Star Nova /Tri-Ace/. Tiež niečo v štýle Dynasty Warriors sa tam mihlo /musou subžáner je v japonsko dlhodobo veľmi oblúbený, tento terminus technicus si zapamätajte/ a Gundam Breaker 2 DLC. Marvelous RPG projekt - Luminous Arc Infinity. Ani bob nevie či sa z toho niečo dostane do EU. PSV je holt už iba japonský handheld. Nejaký romance dating simulator bullshit tam teraz beží. Ako bonus nové ružové PSV. Freedom Wars, koperatívne arénové mini RPG /toho je na PSV plná riť/. Vyzerá to tak, ako keby pre-TGS show mala byť venovaná čiste iba PSV, ale nebojte sa. Teraz oznamujú updejt, čo pre Vitu a PS4 prinesie ešte viac kustomizovateľné pozadia. Do jara budúce roka viac ako 100 hier pre PSV. Videomontáž. Samé, malé veci, vrcholom show je samozrejme Farming simulator 2014. Na americkej E3ke a európslej Gamescom o PSV nepadlo ani slovo, takže to v týchto teritoriách asi SONY oficiálne pochovalo.

Ok, presúvame sa na PS4. Štastiky, zatiaľ sa niet čím chváliť. PS4 je zatiaľ v japonsku iba do počtu, žiadne veľké "japonské" hry pre rok 2013 alebo 2014. Ostatne kto by ich pre tých blbov, čo sa presunuli na mobility aj robil. Boom. Destiny rovno medzi šikmé, žlté oči - to iste japončíkov osloví. Zúfalstvo, tieto duševne mŕtve anglosaské, akčné FPS blbosti má japonec na háku. Museli by ste urobiť FPS shooter z FF alebo Dragon Quest univerza, aj tak by to však nehrali. Snaha naučiť japonsko akceptovať tento žáner je podľa mňa prejavom arogancie.

Watch Dogs, Assassin Creed /Ubisoft/. Platí presne to isté, čo som povedal pred chvíľou. Japonci majú radi prehnané emócie, vlastenecky pátos, silné postavy, preto hrajú Yakuzu, preto ignorujú tie naše výblitky. The Crew. Naozaj majú japoncov za blbcov. SONY im hovorí, nič pre vás nemáme - "please understand and be excited". Far Cry 4. Bože a na japonskom trhu to bude až po vianociach. Witcher 3.  Po tom ako SONY povinnou jazdou vylízalo prdel Activion a Ubisoft do sucha /dobré zmluvy sa musia ctiť/, krajanom ponúka, tento poľský žvanec, ďalšiu suchú WRPG rubačku.

PSV - "Plus Members in Japan will get 
the entire UMD Passport catalog for free."

Shuhei "yosp" Yoshida /šéf sony WWS/. Má na sebe sako s vertikálnymi a košeľu s horizontálnymi tenkými prúžkmi ala Stan z Monkey Island, ktoré my divokým moiré efektom rozhodilo moje staré LCD. Evidentne chce odpútať pozornosť od faktu, že im je japonský trh s konzolami srdečne ukradnutý. Alebo nie ? New Mingol projekt a to znamená - Everybody's Golf pre PS4. Čakám kvalitný mulťák, masívny editor. "More specific details on EG early next year". Ďalší odklad na rok 2015, šialené. LBP3. Platformer, ktorý japonsko odmietlo. Herná mechanika nie je dobrá, po pravde je úplne špatná. The Tomorrow Children /Q-Games/ - mix RTS, "something" tyccon , tower defence game, minecrafta a kvázi MMO /50-100 hráčov na mapu čo som počul/. Mohla by to byť pekná hra, nie však pre žluťáskov, aj keď im spúštajú alfa testing už o mesiac. The Disorder 1886 mi ani nestojí za reč. Bloodborne /From software/, nič nové, tmavé herné video ale máme aspoň release date - 5.2.2014. Yosp odchádza, takže žiadne zuper video Gravity Rush 2 pre PSV alebo jednotka v fHD/60 s ultra AA pre PS4 !! Smutné.


Morfeus killer app - Unreal 4 + školačka

Project Morfeus, bla bla. Harada-san nám na TGS ukáže Tekken VR demo. Žartujem, sme v detskej izbe  štylizovanej anime šukačky vo fotorealistickej grafike. Asi sa to volá Summer Lesson. Sexi lolita vás doučuje - biológiu, francúzštinu. Včielky a jazyky, rozumiete. Kingdom Under Fire 2 /akčné RTS/. Let it die /psycho survival od Susa 51/. EARTH DEFENCE FORCE - štýlové detské, pastelkové kresbičky v úvode, hell yeah, brouci a ET utočí. Teraz aj absolútne ZLO, satan sám. Mám toto IP rád, aj keď som ho nikdy nehral. Bladestorm /ďalší no-name klon Dynasty Warrios/. A niečo kryptické čo som vôbec nezachytil, nejasné, asi Disgaea pre PS4 /super známa SRPG séria/.

Kojima a P.T. /playable teaser/ - "The puzzles were intentionally hard, to make players resort to the share feature to solve them." Nastal ten správny čas, aby som sa práve k tomuto vyjadril, lebo to mám od začiatku na jazyku. Silent Hill má byť hovno o neriešiteľných, náhodných puzzle, ktoré frustrovaní hráči riešia s internetom už celé dni. Pozrite si toto video - o tomto má byť SH. Jasné, čitateľne emócie, empatia, súcit, smútok, zúfalstvo, existenčný strach. Kojima je sraľo. Koniec mojho hate brumblania. Del Toro kecá ako boli s Kojima-san na obed, napchali si bruchá a "Kojima-san is a great storyteller. He achieves a cinematic look, but he achieves real drama .. kecy kecy .. The scariest game in the world". Scenár maturitného večierka a trápne ľakačky, iste. Nech natočí film a Kojima pictures skončia ako Square pictures. Krachom. Na záver aj trochu Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain a kojima odchádza.

Capcom prezentuje Resident Evil Remake /lacný upscale "remaster"/, bral by som to iba ako plne prerobené do 3D na ich novom Panta rhei engine. Áaaa .. vypadol mi na par minút youtube aj twitch stream. Boj žehnaj moderným technológiam, tieto blbosti nebudú fungovať ani o ďalších desať rokov /PSN now a virtuálna stream PS5 konzola/. Ohlásenie BioHazard Revelations 2 pre next gen konzoly na budúci rok, to je pokračovanie tej 3Ds zombárne, strácam v tom prehľad, asi paralelná viac survival Resident evil séria. Žiadna Jill či Chris. A má to byť hrateľné na TGS, na PS4ke pochopiteľne. MS a Nintendo na TGS kaká, ak to neviete. Nič o Deep Down, aj tak to odložili a vyzerá to poor weak. Triviálny gauntlet pre štyroch v jednoduchej grafike. Yakuza Zero /v predaji na jar 2015 pre PS4 a PS3/ sa odohráva v roku 1988 a je určená pre hráčov vo veku 30-40 rokov, to je tá séria, ktorú sa SEGA neobťažuje dotiahnúť ku nám. 

Bandai Namco pre PSV a PS4 nám za zvukov epického chorálu ponúka God Eater 2: Rage Burst. Milking, dojenie kravičky. V plnej plastikovej zbroji sa na scénu dovalil pisálek z anime-hentai-game časáku /či webzine/ Jump. Ide o Dragonball Xenoverse brnenie, nemám toho času anglický pokec. Asi product placement. "Domo arogato gozaimasu" a dovidenia. Ešte non-gameplay teaser na PS4 only Gundama /rok 2015/. Tecmo - Dead or Alive 5: Last round. Bojovky už majú svoj vrchol za sebou, spestrenie herného portfólia. Japonské podivnosti - Omega Quintet, Neptunia 7 a Senran kagura estival versus - kozy, cecky, ňadra. Fairy Fencer RPG pre PS4. YS RPG pre PS4. Veľmi sa netešte, béčko JRPG hry v sub PS3 grafike. Atlus - Persona 5 /PS3, PS4 v roku 2015/, veľká karta, tč. iba anime sekvencia. A masívna videomontáž /asi "1024" hier od tetrisa po diablo 3/ celý tento blok ukončuje.


takmer megaton bomba

Už sa čaká len na to posledné, veľké, prekvapujúce ohlásenie. Square Enix a Draqon Quest: Heroes pre PS4 /a PS3, cross gen shite/ v roku 2015 ako inak. Nejde o klasické JRPG. Je to to isté čo Hyrule Warriors pre Weak Uu. Musou hra /viď heslo na začiatku/.Osobne to uvádza starý pán Yuji Horii - krstný otec DQ série. Veľká celebrita. Inak posledná DQ čo ste mali možnosť zahrať na sony konzole bola DQ8 pre PS2 /klasické JRPG, herne príšerné, to je signatúra DQ série/ - paradoxne bežiace na krásnom sandbox engine v špica kreslenej grafike. Život je sviňa. Toto DQ vyfasuje aj limitovanú striebornú verziu PS4 s laser vygravírovaným fľusancom /slime je kultová "základná" obludka DQ hier/. Pohov, rozchod a koniec. Upierame svoje zraky na TGS 2014.

-----------------------------------------

Stručná analýza. SONY evidentne drží nad vodou PSV aspoň v tom japonsku. Ide o malé a stredné veci, veľkonákladové, epické AAA sú definitívne tabu, proste čo najmenšie vynaloženie prostriedkov, zvyšok sveta pustili k vode. Activision, Ubisoft, EA, Take-Two a pyšné SONY first parties si už Vitu škrtli z kalendára. PS4 v japonsku v rokoch 2013 a 2014 dostalo/dostane leda po sopľavom nose. Nemá to už pre SONY, ale aj MS žiadnu vysokú prioritu. Všetko odložené na rok 2015 /predaje PS4 potom iste stúpnu na menej zahanbujúcu úroveň/ a pôjde skôr o joint-venture PS3+PS4 projekty, eventuálne PS4+PSV. Všetko malé a stredné gamesy iste v jednoduchej a lacnej grafike /animácia, audio, herné asety vôbec, použitý engine, middleware/, ani dolár minutý nadarmo. Remeselná rutina. Žiaden natívny killer app, terno hra, absolútna kvalita a mega hype /viď FF7 článok/, ktorá by to celé nakopla a to už nehovorím iba o japonsku. Hier, primárne pre PS4, je-bude strašne veľa ale ten drajv, entuziazmus, hry čo nás chytia za gebule a omlátia ohromených o zem, to už je asi navždy /nadlho/ preč.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****