15/11/13

Playstation 4 - štart po amerikánsky


Mesto čo nespí. New York City. "Pozrime sa na ľudí čo si ako prvý zahrajú hry na PS4ke". Amanda. Kočka netuší, že mnoho sráčov už všetky tie hry prešlo už asi pred týždňom. Event moderuje slizák "doritos@mountain dew king" Geoff Keighley. Motká sa tam aj šéf hernej SONY Andrew House a šéf americkej pobočky SONY Jack Tretton s červeným nosom, iste od chladu. Kaz Hirai sedí niekde v teplo, pozerá najnovšieho Thora a pije sladké kakavko. A ideme priamo na vec Naughty Dog s koprezidentom Ewan Wellsom. Video z PS3 DLCčka TLoU: Left Behind. Herný teaser o dĺžke 4.2 sekundy, Ellie a jej priateľka, asi prequel. Uncharted PS4. Teaser s logom hry s kúskom žltej mapy, ani pol statického záberu na hru samotnú, pre toto sa rozhodne oplatilo ponocovať. Reklamné vsuvky na Knack, Driveclub. Jedna 5/10 hra, druhá odložená na bob vie kedy, aby nedostalo presne to isté hodnotenie.

Nové "neonové" video Infamous:SS s podmazom od Nirvany na vhodne zostrihaných záberoch to vyzerá pekne, herne však tupo a repetetívne. V predaji od 21.3.2014. Ustream nestíha, takže som to videl ako slideshow asi piatich obrázkov, som tak rád za perfektne fungujúcu internetové služby takmer v roku 2014. Neogaf padol, ako vždy, proste všetko nefunguje tak ako má. Reklama a v nej okrem iného análny expert Pachter ako Neo z Matrixu.

Nachádzame sa 33 minút pred oficiálnym štartom PS4 v amerike. SONY R@D a čistá veda okolo eyetrackingu, Dr. Richard Marks a nové štúdio Magic Lab - PS4 EYE technológia a niečo s NASA, nie NSA. Vesmír, orbita. Žiadna ukážka VR prilby. Starý launch trailer pre KZSF, to je tá hra, ktorej ultra xboti z Polygonu dali 5/10 a chceli dať ešte menej. Starý trailer na Infamous:SS. Amerika a New York to je more reklám, nuda a mrtvé ksichty so sklenenými očami. U nás by sme sa aspoň pobili, nech to trochu žije.

tie PS4 hry budú ”epic, panic, extraordinary, pretty” ale "please understand", 
ukázať vám ich nemôžeme

Yoshida /šéf WWS/ a Boyes /PR marketing/ hovoria v sérii rýchlych záberov o množstvo malých aj veľkých third party hier. Ani 16 interných SONY dev teamov nespí a tiež robí na PS4 hrách ale ukázať nemôžu nič, a obligátna otázka o TLG - nuž "looks pretty" ale Yosp si už  nepamätá na čom tom hral. PS3, PS4, samsung tablet, proste nevie. Videjko Bungie fps hry Destiny, ktorá nakope prdel Killzone aj keď to vyzerá technicky skôr ako hra pre Wee Uu, rozumiete. Hry od Bungie však vždy vyzerali ako o jednu generáciu pozadu. Každopádne beta pride ako prvá na Playstation, slzy xbotov usuší TitanFall, žiaden stres.

Kojima. MGS5: Ground Zeroes a playtation exkluzívny obsah - Deja vu misia. Na chviľu som som sklonil hlavu, ale stihol som zazrieť nejaký low poly skin /?/ z úplne prvého MGS pre PSone /kto vie možno s hlasom vyhodeného Haytera/. Kojima sľuboval niečo šokujúce, tak asi toto, je to japonec, veci vníma trochu inak ako nadradená nežltá rasa. Mimochodom Hohokum, čo tam beží v reklame má veľmi príjemnú hudbu, zatiaľ môj osobný vrchol tohto bomba "eventu" /gesto ako Geoff zurivo fajčí ftáka hnilého santusáka/. Reklama, reklama, reklama.

starý trailer ale hudbička vás zrelaxuje do minúty

Odpočet posledných sekúnd. Prvý američan /mix čiernej, žltej a trochu takmer bielej farby/ dostáva oficiálne prvú americkú PS4. Jack Tretton mu to hodil ani nezisťoval, či to malý asiatský neger stihol chytiť a rýchlym krokom s nakyslým úsmevom odchádza. Asi na príjemnejšie miesto s kurvami a chľastom. Všetko je tu tak srdečne príjemné, prehriate človečinou, priam slovanská vrúcnosť, veru. Aby som to teda zhrnul. Bola to odporne sterilná, nudná, neuprimná show vedená tým čurakom Keighleym, ktorý nasľuboval zelené hory a medené doly a nič z toho sa nenaplnilo. "Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me". Zasraná amerika. Videozáznam eventu v YT formáte.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****