15/06/10

E3 2010 - Nintendo

Reggie na scéne. Za posledný rok sa nám pekne vyžral, tvárička mesiaca v splne, sliny na kravate. V dvoch vetách zhodil celú konkurenciu a zdôraznil, že medveď stále sere v lese, a preto treba celú situáciu zachrániť novou Zeldou. V ďalšej sekunde Miyamoto prebehol skrze /narezané/ plátno a pripojac sa ku prekladateľovi ukazuje všetkým, že včerajšia Ninja "Raven" Gaiden next gen ukážka je malým nič pri ich nevkusne animovaným paňákovi. Link v nádhernej N64 grafike a script útoky ovládané Weemote+ /to pôvodne bez toho plus je vám na nič/, mapovanie pohybu je príšerne nepresné a s veľkou latenciou. Proste teh Nintendo experience. Nervózny smiech oboch, so silene predstieraným nadšením. Asi ako keď si pri tom srani medveď aj uprdol, a zo smreka naňho spadla šiška. Predvádzačka už beží dobrých 15 minút, je dosť možné, že celá konferencia bude video walkthrough jednej hry .. 16 minút, v pozadí hraje cynicky slabá midi hudba .. 18 minút. Už si zaslúžim po tomto zúfalom divadle aj nejakú animačku. Neuveriteľne - prídavok. Dych vyrážajúci trailer Linka a hrdinské výjavy čo zahanbia aj Hómerovu Odyseu. Sarkazmus. Bolo to detinské, a genericky nudné.

Mario-Donkey-Wario-Luigi športy. Do posledného pixla tie isté čo som na Wee videl už pred rokom, čo dvoma. Tú istú hru predať päť krát je štandardná politika nintendo opíc. Ďalšia "prevratná" novinka - Wii party .. sám neviem, akú číslovku tam vlastne dať. Iba slabučký, skôr zdvorilostný potlesk. Slabší a slabší po každej predstavenej "hre". Just Dance 2 preskočím. Pokračovanie mimoriadne perfídne zbytočného JRPG ešte z čias GBA pre NDS. Golden Sunar: Dark Dawn. Nad nintendom sa celkom iste zmráka. Nový Goldeneye. Hlučný rev nintendo zombíkov. Znovu grafika N64, herne asi ako fpska v 1997. Only on Wii. Iste na PS3ke predajné možno iba, ako PSN hračka za 4.99 USD. Mickey Mouze - očakávaný platfomer s krysím učatcom. Nádejný projekt, kde magickým štecom meníte topografiu-design sveta okolo seba. Napríklad si nakreslíte Petra Pana, ako si to s roztopašným chichotaním rozdáva s kapitánom Hookom. Na oživanie aj mimoriadne nudná a herne prázdna pasáž z ľava do prava skrolujúcim levelom. Nein. Ak ste hrali tu hru s tou guľkou co krvou, potom a chcankami farbila všetko okolo seba - potom kľudne Mouzera vynechajte. Kirby - 2D skroller. Už po minúte mi to veľmi silne pripomína niektoré fanušikovské LBP dielka, ktoré som videl na YT, ale milión ďalších 2D skákačiek. Prehľadná pastelová grafika ala flash indie hry. Dragon Quest 9. Ďalšie obsolentné JRPG, v jednom mešci s "vydarenou"FF13. Metropoid M - hrozná grafika, nezdá sa mi to priliš podobné starým Wii dielom, skôr tým na SNESe. Donkey Kong Country a veľký potlesk. Neoprávnený je to naozaj herne iba prachobyčajný remake SNES hry, bez šokujúco prevratnej grafike, akú mala svojho času.

Nový hárdver - 3DS.
Kopa lživých blafov na úvod o skvelom a prenosnom 3D bez trápnych zbytočností, ako sú 3D okuliare. Prezident nintenda Iwata ho pyšne dvíha nad hlavu, ochablé telo sa mu stráca v dyme a dramaticky deklamuje nadvládu nad celým svetom a bangladéšom zvlášť. Pre istotu má ta excelentná jedinečnost vypínač toho excelentne jedinečného 3D efektu /nový semifunkčný gimmick, účelovo ma nalákať ďalšie ovce do košiara/. Horný 3D display stratil touchscreen funkciu, pribudol jeden analogový mini joystick, ako pri PSP. Už sa teším na neľútostné útoky renomovaných herných sajtov masívne kritizujúcich absenciu druhého analógu. The Queen of Darkness a Kid Icarus prvé 3Ds only hry v grafike PS3 tak, ako to bolo sľubované. Za predpokladu, že tá PS3 prišla na trh s výkonom na úrovni PSP. Fámy proste neboli pravdivé. Iwata sa ešte vyhráža 3D verziou Nintendopsov .. a mačiek. A veľká kopa third party projektov vrátane MGS série.

Po neftipnej 3Ds video uputávke Regie zhadzuje sako, pupok preteká cez opasok, gombíky na košeli ledva odolávajú tlaku dvesto atmosfér. Na scénu vzápätí pribieha asi stovka nahých žien v ruke s 3ds. Nintendo prišlo na to, čo som avizoval ešte pred konferenciou. Žiadne video nedokáže ukázať 3D efekt ich handheldu na plátne. Nahé ženské sa teda rozbehli do davu a idú rozdávať rozkoš novej technológie medzi nadržané baranie nintendo hlavy. 3Ds majú pevne priviazanú k ruke. A to je koniec. Na rozdiel od MS konferencie bola táto jasne zamerané na hry a ešte raz hry. Aj keď do posledného ide len o nenáročné prežuté recykláty v kvalite šiesteho čaju z jedného pigi-sáčku.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****