14/06/10

E3 2010 - Microsoft

Natal-Kinect. Ako keby milión hlasov naraz vykríklo v smrteľnej agónii. Požičaná veta z Hviezdnych Vojen. To keď Hviezda Smrti v zlomku sekundy zničila planétu Alderaan. Alebo sumár v jednej vete z nepodarenej billovej prezentácii, kde si táto vopred na neúspech odsúdená technológia /mimochodom lag-latencia oficiálne väčšia, ako 150 ms - MOVE vracia úder s 22 ms/ dokonca dovolila tak vulgárne oplzlé finty, ako zfalšované a dopredu nahrané "herné" ukážky, ktoré ten idiot pred plátnom nedokázal synchronizovať so svojim pohybom, ktorý by im mal správne predchádzať. Sureálny postefekt. Dieťa čo napodobňuje film z DVDčka. MOVE si teda s chuťou vytrelo zadok s Kinedrylom a to sa skutočná show začne aj zajtra. Pre ignorantov pripomínam, že už EYE TOY na PS2ke bol schopný vytvoriť z obrazu vašej postavy skeletálny model virtuálneho avatar ala kinedryl. Spotreba výkonu na PS2ke však bola neumerne vysoká a aj pri projekcii do budúcnosti sa rýchlo prišlo na to, že tlačítka stále budú potrebné obzvlášť pre mainstremové hry a presnosť, eventuálne chybovosť má z praktického hľadiska neprijateľnú úroveň.

Bill kričí - xcrap viac nie je konzolou strielačiek pre US puberťákov, sme tu pre všetkých, voľte našu stranu, bez poplatkov ku lekárovi. Asi práve preto začína ich konferencie videom z ikstého dielu CoD série. Vietnam, rákosnici, telo bez hlavy. Zalezieme do tunela medzi krysy, neskôr sa vynárame do džungle a inštinktívne hľadáme helikoptéru, aby sme z tohto nami upečeného bordeľu hanebne a porazene utiekli. Vietnam je pre američanom, to čo pre rusov Praha v 1968. Bill zariadil, aby všetky datadisky pre CoD 498.2 v rokoch 2010-11-12 začali, ako prvé na xcrape. Neplačeme. Na Ps3ke máme Resistance a Killzone sériu.

Teplo vyzerajúci moderátor opúšta scénu. Nastupuje Hideo "teh broken engrish" Kojima a MGS Rising. Ninja "Raven" Gaiden zúri v hernom trailery a rúbe zeleninu, robotov, domy, kočíky, sanitky hlava nehlava. Áno, hra /priemerná grafika/ pracuje s deštrukčným modelom umožňujúcim rozsekať takmer všetko. Akčná hra, nemajúca s MGS filozófiou de fakto nič spoločné. Kópia hry Cooking Mamma z nintenda. Hra na kuchárku, mimochodom.

Cliffy B, zamrzol vo svojich 14 rokoch. Lets check it out. Gears of Joke 3 na najnovšej verzii Unreal enginu. Predvádzajú kooperatívny mód pre 4 hráčov. Objektívne priznávam, ze hra vyzerá konečne dosť dobre. Foliage system, a god rays. Aj keď im to trvalo presne 5 rokov trápenie s UE a tri celé hry. Stále však ide veľmi jednoduchú, prvoplánovú, masívne naskriptovanú záležitosť. A na stranej druhej my máme funkčný coop pre 8 borcov v Resistance 2, a na brány mesta búcha Resistance 3, alebo SOCOM 4 s kooperáciou pre .. 4 hráčov, čo iné.

Molyenux a Fable III. Nein. Pretáčam pásku. Iný flák - Crytek a Codename Kingdom, nejaký spartan čo potí krv a nenávistne na mňa čumí /xcrap only/. Vzooom .. forward. Bungie a HALO Reach. Pohľad na matičku zem s dierou o veľkosti česka v nejakom kontinente. Následuje skutočne štandardná HALO akcia. To jest bežím za nosom, kopa laserov všetkých farieb, prehľadná a účelová sub HD grafika, nič s čim by mal mať Resistance 3 problém. Nasadáme do rakve a nechávame sa vystreliť na orbitu, kde s raketkou picáme dole zlých bubákov. Bungie hraje príliš veľa a príliš často Ratcheta na PS3ke. Nepochybne.

Natal-Kinect. More chvály, vychvaľovania. Roztúžený jeleň v ruji, rozochvelý hlas, prísľub tajomna a zrazu hop a je tu lidoop. Neger na scéne ovláda pohybom ruky a svojim sladkým hlasom xcrap filmečky, a hip hop mp3ky. Kinect vie, že keď sa škriabem po chlpatých guliach, a s vlhkým chrchľom odpľúvam včerajšiu opicu tak, že nemá otvoriť môj secret folder s bukake pornom. Iste každá naučí svoj Xcrap povel - SHUT THE FUCK UP. Zatiaľ žiadne motion hry, stále veľký lag. Vzrušujúca ukážka videochatu, sarkazmus, ďalšie pokriky a xcrap poslušne robí čo mu povedia /v zákulisí nejaký mukl určite mačká patričné butónky/.

Joe sa zatiaľ seriózne nudí. Následuje EPSN služba /iba pre Gold kontá/ a tisíce on demand športových prenosov. Opäť ovládanie hlasom, náš mukl určite už s mokrým zadkom z toho, ako sa snaží sledovať scénar a nepopliesť to. Xcrap - kto vyhral svetový Soccer pohár v 1976 ? A je ticho mrcha, nevie.

Motion kvázi hry. Kriste. Natal - Milo časť druhá. Malý virtuálny tigrík a malé dievčatko asiatskej národnosti. Hovorí mu .. "dobrý psík". Psík. Poslúcha ju na slovo, reaguje na hlas, opakuje jej pohyby. Stavím sa o liter, že ak by išlo o skutočnú retail hru, tak ten čokl ju bude počúvať na slovo asi tak, ako ja moju starú po nedeľnajšom obede. Športové hry. Beh cez prekážky /hra na 20 sekúnd, na viac nemá kondičku asi nikto, mód pre 1500m tam iste nenájdete/, futbal, bowling, oštep, skok do diaľky - aspoň deväť metrov /vo vašej 4 metrovej obývačke/, trojskok .. nič, prečo asi, box, volejbal. Joyride. To nie je jazda radosti vašej kočky na mojom pére, ale závodná arkáde hra. Nie je možne overiť si skutočnú kvalitu-presnosť ovládania. Následuju tunelovka a ešte jedna, rafting na vode a banský vozík. Obe sme už videli na PS2ke s EYE TOY napríklad pod názvom EYE Antigrav. Každý druhý hrač pred platnom je číňaň, poznámka na okraj. Alebo neger. Ďalšie kinetické minihry, bohapusté kópie Kinetic sports z PS2ky. "Osobný trenér" Tm, veľký lag. Wii fit plagiát. Spomínajú aj Yógu. Nepokryte sa snažia nasáčkovať do nintendo Wii teritória. Negerka už spálila nejaké kalórie, čas na malý keksík. Poď moja. Joe je silne skeptický, zatiaľ nič z ukázaného nijako neohrozuje, čo i len staré PS2 EYE TOY. Opäť asiatka. Dance Central. Je čim ďalej tým zjavnejšie, že kinedryl nemá ani len najmenšiu snahu integrovať sa do veľkých hier, nie. Iba more zúfalých kazuálnych hračičiek. Dance Central vás naučí tancovať. Kinect štartuje na jeseň - 4.11.2010 s 15 .. "hrami".

Urazil som štastenu. Hardcore Star Wars hra od Lucas Arts, už bez pajáca, ktorý to akože ovláda. Je zjavné, že išlo po celý čas o fake video. Turn11 a arkáda Flopza 2.5, ovládanie gestami a head tracking. Každému musí byť jasné, že pri 60fps hre a pri pohľade na enormný lag kinedrylu bude jej ovládanie týmto spôsobom - bohapustým nezmyslom. Celé to skutočne pripomína lacnú volebnú kampaň a strkanie banánov do rití prisluhovačov satana.

Sliiiim Shady .. Xcrap slim edition. Design pokrčenej papundekeľ krabice. Lesklá piano-black farba /ako PS3 !!/, zabudované wifi /ako PS3 !!/, zabudovaný 250 giga hadr /ako PS3 !!/, tichosť /ako PS3 !!/, interný HDD /ako PS3 !!/, nemá interný zdroj /ako PS3 !!/, nemá štandardný laptop HDD /ako PS3 !!/, bill chce na xbotoch ryžovať ďalej, všetko za 299 USD. Bill teda urobil nevyhnutné, zkopíroval na cca 75% - PS3ku. Porazený kopíruje najlepšieho. Koniec konferencie. Od dnešného dňa máme na trhu dve .. PS3ky. Tú pravú a rádoby ťinťan klon. Bill v záchvate paniky kradne softvér od nintenda a hárdvér od SONY.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****