02/06/09

E3 2009 - SONY, Návrat kráľa

Hneď na začiatku odkladám, a ukrývam UV lampu. Viem, že na konci bude cimra plná telesných tekutín a iného biologického materiálu. Stará dones konečne to pivo, a tanier nejakého tučného dlabladla. Škvarková masť už steká dolu krkom. SONY mešká ako kramy Britney Spears po týždňovom záťahu.

A sme online. Nekonečný prúd záberov mora HIER bombarduje naše sklerotické sietnice. Dobrý úvod. To je tá esencia pravej zábavy na konzole. Queen soundtrack - ale ten som vám ako správny insajder už avizoval včera. Celé to kazí Jack Tretton, povinné štatistiky /24M PSN kónt, 500M stiahnutých položiek, 50 klasických PSone hier útočí na PSN, otvára to FF7/, a jeho pivný pupok. Diváci reagujú neporovnateľne živšie, stále však nedostatočne. Show sa bude venovať všetkým trom Playstation platformám. Vzdáva hold PS2ke, stále sa pre ňu chystá viac softu, ako je vaše mesačné vreckové. A tu takmer končí môj ľahkovážný ton priatelia.

Uncharted 2. Fantastická grafika, prekonavajúca čokoľvek dnes prítomné na trhu v žánri TPS akcia !!!. Obdivné výkriky a hluk padajúcich čelustí. O hrateľnosti nepochybujme. Jednotka je sama sebe obhájcom. Guľka z 23-30mm kánonu lafetovaného na koptére však prejde jednopalcovým drevom ako môj fták blanou 14 ročnej thajčanky. Je to však hra. Neuveriteľná grafika !!!

MAG. Taktická náhľadová 3D mapa. 256 hráčov. Kilometre detailov, geometria scény-mapy hustejšia ako lubovoľná singel player xcrap FPS hra. Avšak veľmi zlý výber akcie, nechceme pokec tutorial, ale mlynček na mäso. Letecký nálet, a ešte jeden. Všade prilietajúce helikoptéry ako pomocné respawn body. Boj začína byť zaujímavý, boh chaosu prevzal vládu, v najlepšom však ukážka končí, hrať sa bude po konferencii.

Kaz Hirai vyťahuje PSP Go z náprsného vrecka svojho saka. Najhoršie strážené tajmostvo E3 09. Ako som povedal, dokonalý design, čo je pri SONY dobrým zvykom. O 50% menší, a o 40% ľahší ako fat PSP. Cena 249 bubákov, dostupné od 1.10.2009. Cena PSP devkitu pôjde dole o 80%. Pochopiteľne ide "iba" o alternatívnu MOBILNEJŠIU verziu klasického PSP. Určený pre budúcnosť spojenú s digitálnym downloadom /wifi, BT je na palube/.

Kazunori Yamauchi a GT pre PSP. Veľký potlesk. Ukazuje GT bežiace na displayi PSP Go. Nič nevidieť, ale je to 60 fps diamand. Tlmočí mu japonec s bradou, čo si číta jeho odpovede so sklopenou hlavou zo svojho zápisníka. Zaujímavé. Žiaden očný kontakt s publikom. 800 áut, 35 tratí, 60+ ich variácií. Time trial, drift mód, a známy licence mód, ad hoc MP /infracture online ?? /. Video na veľkom plátne zatvára hubu neveriacim tomášom, plnohodnotné GT v grafike veľkej konzoly. Na trhu 1.10.2009 spoločne s PSP Go !!!

Metal Gear Solid: Peace Walker. Kojima. Snake pre PSP, herne 10 rokov po udalostiach z MGS3. Snake naďalej verný SONY značke. Technologicky to vyzerá ako PS2 hra. Bezchybná animácia, veľký piestor, stromčeky, džungľa, more. Zaverečný ftip naznačuje coop akciu, alebo súlož dvoch pevných hadov. Záplava videí ďalších PSP hier : LBP, Jak and Daxter, Motorstorm, Socom /4xcoop/, Monster Hunter, Soul Calibur, kultová Persona JRPG, Pixel Monsters, Madden, Fat princess /!?/, Guitar Hero, Resident Evil, Assassin, SONY dogz and ratz .. ďalších asi 20 som nestihol zachytiť. Všetky s vizuálom najlepších PS2 hier. Herne overené fláky.

PS3 hry. Montáž asi jednej stovky hier behom pár sekúnd. Hry, hry, hry. Lost Planet 2. Ticho a skromne ohlásená hra Agent od R* exkluzívne pre PS3. Roky 70te, vrah a .. agent. Následuje technicky pôsobivá ukážka Assassina 2. Da Vinci a jeho plátené krídla nad Benátkami. Kvalita hrateľnosti je samozrejme veľkým otáznikom, 450 ľudí však dúfajme nepracuje na stereotypnom prepadáku. Veľký potlesk v závere. Square Enix. Doteraz nevidené herné a neherné ukážky z FF13.

FINAL FANTASY 14 ONLINE. Bombastické video, brat FF13 ukážok. PS3 exkluzívne, a už v roku 2010 /PC sa asi nevylučuje/. Toto vonku neuniklo usmieva sa Jack.

Motion ovládač s 1:1 mapovaním ala SONY. Využíva EYE kamerku, a jeden alebo dva vibrátory v rukách. Nebudem vás otravovať toxickými hyperbolami. Ale celá tá technologická ukážka /asi 20 praktických príkladov zo života, vrátane streľby z luku/ je presne desaťkrát impresívnejšia, ako všetky tie pohybové xcrap NATAL, Wiimote+ nezmysly. Opakovane veľký potlesk, ľudia sa nevedia nabažiť !!

Mod Nation racers. PS3 only absolútne modifikovateľný mario kart. Zoberte si taký cryengine, alebo far cry 2 editor. Toto je lepšie. Je to vlastne LBP s autíčkami. Po pár sekundách v tom urobíte aj polovicu mapy Alana Late. Denný/nočný cyklus, a dlhé tiene sú samozrejmosťou. Namieste je otázka, limitovať to iba ako arcade racing !? Podľa autorov tam toho pribudne ešte oveľa viac.

Trico. The last guardian. Opäť som mal pravdu, strážca .. niečoho. Extrémne graficky vylepšený, a rozšírený známy trailer. Zjavne syntéze toho najlepšieho z ICO a SoTC. Gran Turismo 5 video - iba jedno slovo .. už pred mnou nikdy nespomínajte Forzu 3, mimochodom v jednom zábere sa mihne damage model rally auta. God of War 3 - áno maľba ožila, herne poplatné predchádzajúcim dielom. AK udržia tempo hry, pacing aj tak to budú všetci hrať bez ohľadu na môj názor. V marci/březen 2010.

Určite chcete počuť moj tip na víťaza tohoročnej E3. Je ním absolutne jasne a bez akéhokoľvek váhania SONY. U nich sú na prvom mieste okrem kvalitného a spoľahlivého hárdvéru a róbustnej bezplatnej PSN - u nich sú to hry. A bez miliárd korún zarobených na Office vrazených do korumpovania third party vývojárov. SONY to je obrovské množštvo hier pre tri jej platformy. Veľká väčšina v bezprecedentnej technickej kvalite. Celá ich konferencia prebehla skromne a s pokorou, veľký rozdiel oproti rozdrapovačnej "awesome, best of, meter zfetovaných celebrít" MS časti. Nintendo si zaslúži iba napľúť do tváre. Žiadnou kvalitou nepodložená pýcha vlastnej výnimočnosti ich ovládla bezo zbytku. S príchodom PS3 slim za cenu 299 USD behom 2-3 mesiacov nevidím žiaden dôvod, okrem imbecility kupujúceho, vraziť čo i len halier do niečoho iného ako SONY konzola. PS3 odskočila konkurencii tak ako nikdy predtým.

-- Všetky moje postrehy boli písané v reálnom čase, počas konferencie /stream, download/ publikované bez úprav --

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****