01/09/10

Volanie divočiny

In medias res. SCEJ /SONY Computer Entertainment japan/ sa nás chystá ešte do konca tohto roku obdarovať PS3 only PSN hrou, kde lev bojuje so slepicou o holý život v uliciach Tokya. Postkatastrofický svet. Ideové, voľné "pokračovanie" hry Afrika. Hunting game. Teraz prilepiť pár obrázkov a je vymaľované. Tak jednoducho to však neurobím. Po malom, ale obsiahlom rešeršovaní som objavil následovné.

Starší medzi nami si určite pamätajú sexi čiernu PSone v rámci programu Net Yarouze pre amatérsky vývoj programov, teda hlavne hier. V roku 2008 /v októbri- říjen tomu budú presne dva roky/ čo sa pretransformoval na viac oficiálnejší PlayStation C.A.M.P. biznis. Ak máte viac ako 18 rokov - vaše návrhy designu, podnety, zlomky kódu, herné scenáre, nápady, grafika bude zvážená a odsúdená. Meneh, meneh, tekel, upharsin. Sudcami sú pochopiteľne zamestnanci fy SONY, ale aj zástupcovia herných plátkoch. Prejdete niekoľkými kolami, testami, vyspovedajú vás. Následne dostanete grant a podporu na vývoj vašej VLASTNEJ hry. Adresa trvalého pobytu však musí ležať v japonsku. Takto napríklad vznikol kultúrno-kultový fenomén Dokodemo Issyo, alebo patologicky dobré známe Echochrome a Yuusha no Kuse ni Namaikida /len kliknite, schválne tu dávam jej japonský názov/.

V prvom odseku letecky uvedený projekt sa teda pracovne volá - Tokyo Jungle od Crispy's. Mimochodom už pre PSP stihli spáchať, teraz pozor, manažér šatníka MyStylist. Tokyo Jungle však bude iné kafe. To čo sme trochu čakali od konkurenčnej Afriky sa nám tu vynahradí v plnej miere. Dva módy - príbehová kampaň a survival. K dispozícii je celé mesto zdevastované neznámou pohromou, bez stopy po prítomnosti človeka. Jednou časťou hry je hľadanie toho, čo sa vlastne stalo a kde sú všetci tí ľudia, druhou je neľútostný boj až 50 plemien a 80 druhov !! Levy, krokodýly, slony, šimpanzy, slepice, líšky, hrochy, zajace, psy, pštrosy, pumy, a gepardy. Počet možných kombinácií - kto s kým je obrovský a zaručuje "nekonečnú" znovuhrateľnosť. Ak vám nedá spať otázka, akú šancu ma malý huňatý veľkonočný zajačik versus nasratý lev. Vedzte, že "slabšie" druhy sa môžu brániť/útočiť v krdľoch/svorkách a podľa pravidla - last man standing, stačí ak prežije čo i len jeden králik. Z toho aj nepriamo vyplýva nutnosť/možnosť budovať svoj dream team, a ako dominatný alfa samec viesť svoju tlupu desperádov ulicami opusteného mesta. No povedzte, nezneje to sto krát lepšie, než vygumované kraviny pre malé deti ala Crysis a Gears of Joke.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****