23/09/20

Projekt Orion

Iniciatíva, ktorej cieľom je postupné vytlačenie a neskoršia úplná likvidácia SONY ako veľkého hráča na trhu konzol, na hernom trhu vôbec a príprava na jediný relevantný boj titánov medzi Microsoftom a štvoricou Amazon, Google, Apple a Tencent /čina/.

Bethesda mala pred akvizíciou rozpracovaných niekoľko patentovaných techník na streaming herných dát po celom svete alias Projekt Orion. Super optimalizované algoritmy na redukciu latencie, objemu paketov a zníženie tlaku na výkonnosť HW /GPU, media encode jednotky/. Jeden z týchto postupov US patent No: 10271055B2 má pripísané autorstvo hlavného staršieho programatorského šéfa id Software /predtým aj Crytek/. Michael Kopietz nie je žiaden idiot a jeho patent umožňuje streamovať DOOM /2016/ v kvalite až 4K/60 na ľubovoľné zariadenie v dosahu internetu. Pri bežných testoch za použitia konzumných sietí v dosahu hlavného servera 40 až 500km bola hra veľmi dobrá hrateľná na bežnom iPhone mobile alebo Mac notebooku. 


Hovoríme o hre, ktorá je kriticky náročná na rýchlosť, latenciu, presnosť ovládania. Kód id Softu je veľmi efektívny a značne /čísla sú na nete a veriť im nemusíme ale naozaj značne/ šetrí čas na enkódovanie streamu, znižuje objem nutne prenášaných dát a zmenšuje latenciu oproti konkurenčným nemenovaným riešeniam. Ak technologicky zvládnete streamovať DOOM /2016/ je pre vás práca s oveľa benevolentnejšími RPG ako TES 6 a Starfield úplna malina. 

Ak získate dostatočne vyzrelý kód na streamovanie, dostatočné rozšírenú 5G sieť /6G vo vývoji/, kvalitné wifiny, vývoj nezastavíte, penetráciu optických sietí tiež nie, tak ste získali obrovské stovky milióny "príjimačov" a možných hráčov - na mobiloch, tabletoch, notebukoch a smart telkách. V ďalšom kroku sa môžte vykašlať na SONY a jeho konzoly. A je úplne jedno koľko predaných PS5 tu o 2-3 roky bude, až sa dovalí TES 6, Starfield, nový DOOM, nový Fallout. SONY nepotrebujete a ani ho tu nechcete. SONY skončí ako SEGA. Chudobná čiste softvérová, herná firma snažiaca sa s prosíkom predávať, komu to len ide, svoje priemerné hry.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****