28/09/19

Inside Xbox - september 2019



Atlas /Studio Wildcard alias Grapeshot Games/ port z PC na xbox. Ten alias je tam preto, lebo ich open world survival prvotina Ark Survival Evolve je povestná svoj hernou "kvalitou" a nemiestne cukavým framerejtom aj na veľmi výkonných strojoch, na tých slabších to vyzerá ako olejomaľba, obaz impresionistu /plus fenomenálne zlá úroveň doskakovania textúr, geometrie, zmeny LOD a super dlhé nahrávacie časy. Svoju ďalšiu hru Atlas, pirátske MMO, 100 metrové chobotnice, obrovské kamenné lebky, bludný holanďan, námorné bitky, drevené noha, grog, poklady, žirafy, sviňa bradavičná dosť veľká na to aby sa na nej dalo jazdiť, ohnivý démoni, stavba vlastných lodí, päťhlavý drak, osedlateľný lietajúci jednohlavý drak chrliaci oheň, medúza z gorgóny, triceratops, morské panny, potápanie s potápčskou výstrojou ale Jules Verne, paraglajd da Vinci, cross play s PC verziou, podpora pre módy /takže tam bude behať aj tank The Marrk 1 z prvej svetovej alebo môžte lietať s SBD Dauntless A-24 Banshee z tej druhej/ .. ešte ma sledujete .. takže túto hru radšej vydali pod dcérskou firmou z iným názvom.

Hra vyzerá dobre /technicky, vizuálne/ a to je asi jej jedine pozitívum. Názory na PC verziu sú zničujúce /glitche, bugy, problému dizajnu, balancu, perzistencia sveta, drakonické obmedzenia atď./. Za mňa osobne tam úplne absentuje poetika pirátstva, predsa len guľovačka s tučniakmi a ničenie plachetníc lietajúcim drakom je úplne atmosféru ničiaca pošahaná sranda. Xbox teda po Sea of Thieves /od začiatku desný nedostatok obsahu a herných možností/ dostane ešte jednu pirátsku hru ale stále je to nedotiahnuté, slabé, tuberkulózne a rýchlo to pochová mokrý piesok po prvom prílive.

Technická vsuvka. Project xCloud /streamovanie obsahu z MS Azure serverov/ a Xbox Game Pass /herné predplatné/ sú súčasťou neodvratných evolučných zmien, ktoré nás napríklad dostali od 5 14 palcového flopáču, cez CD a flash disk až ku digitálneho downloadu /čoskoro aj plne 5G-6G bezdrôtového/. Tieto MS aktivity sú teda o budovaní veľmi komplexnej dataštruktúry a hľadaní efektívných biznis modelov. A to znamená ku game passu pribalené nielen plechovky "gears5 " energetického dryáku ale dokonca aj xbox bundle forza lego edition, či vlastne je to naopak a vlastne fuk.

Children of Morta od Dead Mage  - ďalšia multiplatform gamesa, ktorá to tuším začala ako kickstarter projekt. Akčné RPG s trochou rogue Diabla v pixel arte. Procedurálne generované herné mapy. Šesťčlenná rodina vyrážajúca do dobrodružstiev, šesťkrát rôzny skill-tree. Lokálná kooperácia funguje a pracuje sa aj na jej online verzii. Off-topic, ich ďalšia vec cestuje do japonska. Code Vein od Namco bandai. Multiplat hra. Akcia voľne inšpirovaná hrami Dark Souls a God Eater /detto Bandai Namco/. V zdevastovanom postapo svete v PS2 grafike na Unreal Engine upírske gangy bojujú o prírodne zdroje. Kref a chlemtanie červenej. The Outer Worlds od Obsidian Entertainment. Multiplat hra. Ide o scifi "Fallout" v fps perspektíve, ktorý sa chce viac vrátiť ku koreňom tejto klasickej série. Hráči sú nasratí už teraz lebo gamesa sa sľúbila minimálne na rok exkluzívne pre Epic a MS store a vykašlalo sa dočasne na Steam. Inak nádejná hra, niečo ako Skyrim s laser puškami a mimozemšťaňmi. 

Nový Ghost Recon Recon Breakpoint /multiplat, Ubisoft/ - pomaličky táto military franšíza oslávi 20. výročie, posledný 11. diel má pekné krajinky, exterierový engine, na to mám slabosť a je to aj to jediné prečo tie trailers občas dopozerám až dokonca. Vyžaduje nonstop online pripojenie ale toho sa už dneska nikto nebojí, což. Hitman 2 od IO Interactive /multiplat/. Nikdy som si k tejto značke cestu nenašiel a jej jediné použitie mám ako demonštrátor toho, že PS2 hravo zvládne stovky panduľákov na ulici zároveň s geometriou a hernou logikou. Loviť inbred tupú AI vo svete s PS1 interakciou je zábava leda pre PAS hráčov. Platí aj pre Uncharted a The Last Us, heh.

Felix the Reaper /multiplat/. Tanečná a romantická komédia o smrti. Mocap tancov je realizovaný profesionálnymi tanečnikmi, scénár písaný historikom a literátom /kniha o tom ako sa smrť na jeden deň zamilovala do života/. Cieľom hry je dostať smrteľnikov, asi ja zvieratá, na druhý svet potom ako vyriešite zapeklité puzzle a hádanky. Hráči s ikve tykve teda budú žiť večne. After Party - ďalšia smrtka a copy/paste toho čo som napísal pri PS4ke - krv, vulgárny humor, drogy, sex, sprosté slová, chľast a násilnosti. Ste po smrti, stojac na okraji priepasti pozerajúc sa do pekelného ohňa a jediná možnosť ako sa vrátiť medzi smrteľníkov do normálneho sveta je spiť Satana pod obraz boží. Pekná veta. Hrateľnosť hry je na otázku, neviem či forma nad obsahom, nebo hrateľný obsah tam nevidím iba Lucifera v norkovom kožuchu. DayZ - Livonia od Bohemia Interactive. Pepíci. Operation Flashpoint iste poznáte, klasika, milión bugov, prasácky engine ale sranda dynamická akcia na veĺkej ploche. Potom Arma séria. Vojenský sandbox, to isté čo Flashpoint, len museli zmeniť názov, stratili právo na IP, na meno. Teraz ho vlastnia Codemasters. Potom DayZ mód /2013/ pre tú Armu. Stále ten istý hrozný, neohrabaný, neoptimalizovaný engine a neotesaná hra samotná. Neskôr akože samostatný "standalone" DayZ s datadiskami. Nič sa nezmenilo, je to ako socialistický podnik v 1984. Dekadencia a hlučná dychovka. Funguje to iba v stranických výkazoch na papieri pri vyhodnotí údernickej päťročnice.

--------------------------------------

Vox populi: Xbox hráči chceli viac hier, menej služieb, viac xbox natívnych hier, viac single player hier, chceli The Last of Us 2, chceli vidieť nové HALO alebo Xbox next teaser a nechceli čumieť na "v tomto filme sú umiestnené produkty" a hlavne na tie trápne ksichty, ktoré sa necítia komfortne vo svojej práci je to pre nich aj pre nás potom proste bolestne trápne. Charizma je aj o schopnosti, chuti následovať vodcu. Pohľad na Larry Hryba je neznesiteľný. Slizký chlapík v obleku s piskľavým hlasom, kŕčovitou gestikuláciou a vypočítavými, studenými očami. Komentáre pod Xbox inside videom:

"The presenters are so annoying."

"Home Shopping Network: Microsoft Edition."

"Always many services announced but videogames are about games!"

"Pure cringe. They really need to reimagine how they do these shows."

"Can xbox just make new great single player only games? Instead of these always online style multiplayer games?"

"You have lost the base."

"Make Xbox great again please!"

"Xbox really does have the cringiest people working for Xbox. These folks just don't get it."

"Cringe fest!"
--------------------------------------

Cringe: - "When someone acts/ or is so embarrassing or awkward , it makes you feel extremely ashamed and/or embarrassed." Cringe comedy is a specific genre of comedy, where the intent is to make you uncomfortable rather than make you laugh.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****