27/05/19

Grand Blue

Japonské anime /2018, prvá séria, 12 dielov/, ktoré vychádza z mangy /čiernobiele obrázky/. Banda potápačov. Názov okato a nástojčivo ukazuje smerom na kultovný film Le Grand Bleu /1988, Luc Besson/, ktorý patrí ku povinnej jazde každého kultivovaného občana. U nás známy ako Magická Hlbočina. A verte mi, označenie je to viac ako trefné. Úžasný zážitok. Chlapici, ktorých mozog je zdrôtovaní tým spôsobom, že sú doma v modravej hĺbke, 126 metrov pod vodou a to na jeden nádych. Smrteľne nebezpečné, magicky natočené. 

Francúza som videl asi desať krát a anime mi padlo do oka práve kvôli tej zhode názvu a hlavnej témy. Takže hor sa na to. Neuplynulo ani 60 sekúnd a pozerám sa na dokonalé štvorky svojej anime sesternice, o ďalšiu pol minútu zas na cimru plnú holých spitých bimbasov. Hm. Zapauzujem a idem si overiť autora, čo je to za ftáka. Overené, je to strašne samousierací srandista. Letmá ukážka inej jeho práce.


Slnko, more, nahé telá, lolita

Baka and Test je voľne inšpirovaný svetom Harry Pottera, Rokfortská škola. Aj v B@T sú študáci podľa vstupného testu rozhodený do výkonnostných tried A až F. Pričom "áčka" si žijú v blahobytnej rozkoši rozvalený v prudko ergonomických kreslách, klimoška, švédske stoly, bar s nealko chľastom, wifi, noťasy, všeobecný rešpekt. Genetický odpad alias "efkári" sedia v drevených laviciach alebo za zemi, bez akýchkoľvek luxusných benefitov, krieda a bolesť. Buržuji aj proletariát sa následne medzi sebou mastia pomocou summonov /ich atribúty závisia napr. od známky v matike, dejine, príroďáku/, no a učitelia to všetko dozorujú. Hlavný hrdina, ako to už v antických tragédiach býva, začína pekne odspodu.
 

 
Grand Blue a boj s alkoholizmom

Už je vám teda jasné, že tu nepôjde o žiadnu serióznu drámu, hlbokomyseľné úvahy o živote, smrti, priateľstve, inakosti, o spojení s prírodou, naznačený sex s delfinom. Hlavný hrdina čislo jedna Iori Kitahara /sebranka lúzrov sa postupne rozrastá/ síce má uprimnú snahu zmeniť svoj život a nechať stredoškolské besnenie za sebou - je však okamžite prevalcovaný „okolnosťami“ u strýka v jeho obchode Grand Blue, kde sa schádza miestny klub potápačov za účelom mať na sebe čo najmenej šiat a v sebe čo najviac alkoholu. Nesmierne množstva špiritusu. Neviem či som sa vlastne do vody pozrel prvých päť dielov. Heheh. Chren, zelenina, zmierňuje následky silného prechladnutie, hlavne rektálne, z rúk najsexi vagíny v seriály. Potápačské skúšky sa v chorobe nerobia. Zúfalá doba žiada zúfalé riešenia. Letná "over the top" komédia.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****