17/08/10

Gamescon 2010

Priebežne tu budem dávať, čo život donesie. HD Video zo SONY konferencie. Takže celosvetovo viac ako 38 miliónov predaných PS3, z toho 16M v európe. Medziročne nárast predaja herného softu o 38%. Líder v počet pripojených PS3 hráčov - rovných 70%. Dva nové PS3 SKU s 320 a 160 GB HDD, cena ostáva bez zmeny - za 349 /v cene aj jedna MOVE bambuľa/ a 299 euro. Najkvalitnejšie hry podľa hodnotení z Metacritic štatistík. Na trhu viac ako 62M PSP, MOVE bla bla. Vynecháme stupídny Mass defekt 2, ktorý SONY billovi ukradlo /dostupný od 01.2011/. PS3 only hry.



ohlásená Move podpora aj pre Dead Space 2, a Virtua tennis 4 - nový zlatý štandard motion ovládania




KZ3 multiplayer mapa - balzam na oči oproti perfídne hnusnému Halo Reach

Infamous 2 - po odpornej, zastaralej, a genericky nudnej Mafii 2 bežiacej na 18fps, tu máme na mieru ušitý, ZÁBAVNÝ sandbox v špičkovom technickom spracovaní, pritom stále od nehanebne malého dev tímu Sucker Punch /do 50 duší/. Premiéra Killzone 3 MP aj s podporou pre 3D režim - vyzerá to asi desaťkrát lepšie než hnusné HALO Reach v story móde, a bez námahy lepšie než únavne sterilné Crysis 2 MP. Prekopaný bol EXP systém, v krátkom videu sú jasne pozorovateľné nové melee útoky a "vehikle" - zatiaľ exoskelet a jet packy. Insomniac predstavil dve očakávané pokračovania Ratchet: All 4 one a Resistance 3 /iba teaser trailer, srší však z neho kooperácia a možno aj viac teh horror atmosféry v tme bez sviečky/. Nový Ratchet - je vlastne relaxačná party hra pre 4 hráčov s výrazne kooperatívno-kompetitívnymi črtami. LBP2 /stačí nové video/ - skutočne viac platforma na vývoj hier ako platformer, všetky tie teplošské Mario kraviny kope do rite aj bez všemocného editora.



po kritike hráčov zmena z metrosexuála do podoby starého trestanca Cole MacGratha /off screen herné video/

Božské GT5 v európe od 3.11.2010. Ďalší významný "prelom" v zatuchnutej GT sérii /skočte na 0:30s/, po úžasne zrealizovanej dynamickej zmene dennej doby sme dostali v poslednom builde aj tzv. skidmarks - stopy po gumovaní na asfalte, pri zablokovaná kolies, alebo po brzdení s ťažkou nohou !!! Ešte väčšou bombou je ohlásenie túžobne očakávanej zmeny počasia počas pretekov, takže nám konečne zaprší a bude sa lietať do boxov vymeniť suché za monzúnové gumy. Novinkou je aj manažment osobnosti pilota /psychická odolnosť, sila/ a možnosť jeho výmeny počas endurance jázd /autopilot AI počas B-spec módu, keď ste vy ako hráč iba šéfom tímu/, ak sa chlapec príliš unaví a robí chyby. A objavila sa zatiaľ nefunkčná ikonka course maker - editor/návrh designu trate na istej úrovni. Neakceptujem vo finále žiadne hodnotenie nižšie ako 10/10, ak priposratý arkáde datadisk flopza 2.5, ktorý obsahuje o jeden RÁD to jest desať krát menej features/obsahu než GT5 fasoval suverénne deviatky a "deväť a polky" - potom GT5 iné hodnotenie ako najvyššie nemôže nedostať.



zatiaľ Japana only GT 5 bundle

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****