20/10/11

Bravó flopza, bravó !!

Tož GT5 nám po poslednom updejte Spec 2.0 opäť odskočilo od flopzy zo sto metrov na rovný kilometer. Chudáci z Turn 11 sa snažili ako len mohli, arkáde charakter svojej hry nedokázali prekonať. Simulačné srandy stranou, aj xboti akceptovali fakt, že s 900st FFB volantom a bez asistentov je GT5 neprekonateľná, do toho rátam aj kvázi PC simulácie. V tomto článku som odhalil pravú tvár MS blbečkov, ktorý pred skutočným herným zlepšením hry uprednostili iba jej grafickú stránku. Samozrejme je stále veľmi hlboko pod úrovňou GT5. Flopza 4 je pozadu napríklad s reflexiami na autách, kvalita shaderov pre materiály, iba 2xAA /GT5 je 4xAA/, iba statické tiene, absentujúce selfshadows, žiadne časticové systémy osvetľované svetlom, s mäkkou disperziou a skateringom, alebo prach za autom, na ktorý padá tieň.

Aby blbeček bill dostal vo flopze na cestu aspoň 12 áut /CPU v xcrape neutiahne 16 AI kár ako GT5 !!/ musel vymeniť model-aset auto triedy "GT 4.5" za niečo z "GT4" bez interiéru, ako nám názorne ukazujú tieto animované GIFy. Potreboval niekde chudák zohnať polygóny pre tie 4 autá navyše. Ešte tragickejšou pravdou je značná degradácia geometrie starých tratí z flopza 3 vo štvorke, opäť s cieľom takto odobrané polygóny vraziť do tých pár áut navyše na ceste. A čo je ešte žalostnejšie, niektoré trate museli byť dokonca práve z tohto dôvodu pre flopzu 4 úplne vypustené. Počasie, alebo denný dynamický cyklus je mimo výkonnostných možností DVD RROD xcrapu.

Následuje ukážka precíznej práce 3D modelárov tímu Turn11 v xcrap hre Flopza 4 , auto s kultovým statusom gréckeho hrdinu - Ferrari F40 :

- spätné zrkadlá majú nesprávny tvar - sú horizontálne príliš pretiahnuté
- obrysové svetlá majú majú byť štvorcové
- čelné sklo je príliš vytiahnuté do vertikály
- tvar stieračov je vycucaný zo zadku
- chýbajú dvierka do palivovej nádrže
- disky kolies majú nesprávne detaily
- farba interiéru a sedadiel je úplne mimo
- označenie-badge ferrari na prednej kapote je príliš veľké
- nasávací otvor v prednom nárazniky má nesprávny tvar a mriežka v ňom je zlý ftip
- nasávacie otvory v prednej kapote nemajú správnu hĺbku
- chýbajú kruty šraubov na dolnej hrane predného spoileru
- prdel auta vo flopze je fantasy sen nemajúci nič spoločné s realitou
- atď atď atď.
- totálne vylízaná AI, alebo prečo iné autá vo flopze 4 chcú to ferrari - zničiť ??



GT5-------------------------- real/gt5/flopza -------------------flopza

Update > Amar212 je nick hráča dobre známeho na fórach sajty GTplanet. Prvé nadšené informácie z prvej ruky o jazdnom modely tej "prvej" GT5 mám práve od neho. Veľmi zapálený fanúšik tejto série. A po kliknutí na tento odkaz uvidíte jeho obšírnu spoveď, a vysvetlenie prečo je GT5 Spec 2.0 jedinou relevantnou hrou a to nielen na konzolách /konkrétne spomína kvázi PC simulácie ako napríklad - rFactor, LFS, iRacing/ s podtitulom - real driving simulator. Žiadna iná hra nesústredí na jednom mieste toľko entuziazmu, perfekcionalizmu /s ohľadom na dostupný hárdvér/ a vizionárstva. Flopza je objektívne nenaročná arkáde hra pre pobavenie puberťáka.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****