12/07/11

3-2-1 štart

V štvrtom ročníku základnej školy, v čase neskorej fázy hlbokého socializmu, ste do kolonky budúce povolanie napísali - astronaut. Absolvovali ste stovky núdzových pristatí v hre A-10 Cuba. Viete čo je úspešné prístatie podľa ILS. Rozoznáte od seba F-14 Tomcat a F-15 Eagle aj keď titulka v novinách tvrdí, že ide o Mig 29 Fulcrum a Suchoj Su-27 Flanker. Film Top Gun ste videli asi desať krát. Song Take my breath way vám hraje vo vašom aute, keď v ňom prízemným letom fičíte rýchlosťou 250kmh+. Viete, že Machovo číslo závisí od výšky letu, hustoty a teploty vzduchu. Tušíte aká je úniková rýchlosť z nízkej orbity okolo zeme a že sonda Pioneer 10, ktorá dosiahla rýchlosť 16,7 km/s ňou teda prekonala 3. kozmickú rýchlosť. Poznáte celý dev tím Vektor Grafix po mene. Pri odpovediach - áno na všetky tieto rečnícke otázky ste pripravení sa zúčastniť testovania alfa verzie hry Kerbal Space Program. Mexická gamesa !!



Podobne ako pri Minecrafte vás dopredu upozorňujem na potenciálny hit /ak teda spĺňate vskutku minimálne podmienky uvedené v prvom odseku/. Cieľom hry je zábavným spôsobom, bez intelektuálneho pátosu simulovať váš vlastný kozmický program počnúc návrhom rakety, jej pilotáže, návratu na zem, dobývania vzdialených planét /a nášho mesiaca/. Tréning pilotov, budovanie orbitálnych staníc, ich zásobovanie. Podpora pre móderov. Ako som povedal, program-hra je ešte len pár dní čerstvou novinkou a 90% z doteraz vymenovaného zatiaľ neobsahuje, vylepšenia však pribúdajú denne /work in progress verzia 0.81 značne uľahčuje proces stavby rakety/. Biznis model je identický ako pri Minecrafte, to jest dnes zadara, čím bližšie ku finálnej verzii - cena bude stupať.


Už dnes si však zablbnete do sýtosti. Tekuté palivo, stabilizátory, mega brutálne boostery pohaňané tuhým palivom, celkové vyvážanie rakety, sledovanie nosnosti, utrhnutie nosníkov pri asymetrickom ťahu, odhadzovanie vypálených stupňov, nespočetné množstvo výbuchov a nepodarených štartov. Slza v oku pri prvom zapálení motorov, alebo pri dosiahnutí výšky 800 km /exosféra - lúči sa s vami atmosféra matičky zem/. Sťahujte /HW nároky sú zanedbateľné, stačí aj päť ročná šunka/ a tu je fórum, kde nájdete odpovede na všetky vaše otázky /prečo sú moje projekty viac podobné nemeckým V2, ako letom s ľudskou posádkou, heh/.

No comments:

Post a Comment

**** pre vloženie hypertextového odkazu do komentára použi CSS kód: hyperlink ****